Bourgeois wil gemeenten financieel duwtje geven

© Belga

Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Geert Bourgeois (N-VA) wil de lokale besturen financieel steunen als er geld overblijft na het opmaken van de Vlaamse begroting.

Als de Vlaamse regering bij haar begrotingsopmaak voor 2014 geld over heeft, wil Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Geert Bourgeois (N-VA) dat reserveren voor de lokale besturen. Dat schrijft de krant De Tijd.

Belfius waarschuwde een paar weken geleden dat de steden en gemeenten dit jaar hun investeringen met een kwart zullen terugschroeven. Volgens het Agentschap voor Binnenlands Bestuur dalen de investeringen nog meer. “Wij komen tot een daling van ongeveer 30 procent”, zegt Bourgeois.

“Het gaat om 28,7 procent minder investeringen.” Volgens de Vlaamse minister is het normaal dat de gemeenten in het eerste jaar van de bestuursperiode minder investeren. “Maar tot nu toe ging het eerder om een terugval van 18 procent. Ik maak me zorgen, want de krimp heeft enorme nadelige gevolgen voor onze economie.”

Vlaams begroting 2014: moeilijke dobber

De Vlaamse regering begint binnenkort aan haar begroting voor 2014. Dat wordt een moeilijke dobber, bleek uit cijfers van de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen(SERV). Maar als er geld beschikbaar is, wil Bourgeois dat dat naar de lokale besturen vloeit. “Ik heb daar concrete voorstellen voor, maar ik ga daar nog niet op in”, zegt Bourgeois. (Belga/AVE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content