Elk huisje heeft zijn kruisje, en elk kapelletje heeft zijn boom. Dat weten ze in de provincie Antwerpen maar al te goed. Daarom werd gestart met het project Erfgoedbomen. Iedereen wordt gevraagd om bomen bij kapelletjes en kruisen of bomen met boomkapelletjes op te sporen en te melden. Ook de verhalen, gebruiken en mythes die vaak bij zo'n boom horen, worden verzameld.

Bedoeling van de initiatiefnemers (de vier regionale landschappen en het Kempens Landschap) is om dit religieuze en volkse erfgoed voor het nageslacht te bewaren en ook te verhinderen dat waardevolle of merkwaardige bomen zomaar worden omgehakt. Tot 31 mei 2012 kunt u nog gegevens doorsturen. Een gouden tip voor alle dagtrippers.

Elk huisje heeft zijn kruisje, en elk kapelletje heeft zijn boom. Dat weten ze in de provincie Antwerpen maar al te goed. Daarom werd gestart met het project Erfgoedbomen. Iedereen wordt gevraagd om bomen bij kapelletjes en kruisen of bomen met boomkapelletjes op te sporen en te melden. Ook de verhalen, gebruiken en mythes die vaak bij zo'n boom horen, worden verzameld. Bedoeling van de initiatiefnemers (de vier regionale landschappen en het Kempens Landschap) is om dit religieuze en volkse erfgoed voor het nageslacht te bewaren en ook te verhinderen dat waardevolle of merkwaardige bomen zomaar worden omgehakt. Tot 31 mei 2012 kunt u nog gegevens doorsturen. Een gouden tip voor alle dagtrippers.