'Oorlog en terpentijn' van Stefan Hertmans blijft het goed doen, ook in vertaling. Nadat de rechten van Hertmans' familieroman al aan een twintigtal landen werden verkocht, zal 'Oorlog en terpentijn' nu ook in het Afrikaans bij Protea verschijnen.

Peter Terrin won al in 2012 de AKO Literatuurprijs voor de roman 'Post mortem'., Belga
Peter Terrin won al in 2012 de AKO Literatuurprijs voor de roman 'Post mortem'. © Belga

Protea is vooral bekend om zijn poëziefonds maar brengt regelmatig eveneens werk van de belangrijkste Vlaamse romanschrijvers, zoals van Tom Lanoye ('Sprakeloos') bijvoorbeeld. Protea gaf nu ook dus te kennen dat het 'Oorlog en terpentijn' in het Afrikaans wil brengen. 'El Negro en ik' van Frank Westerman zal er ook verschijnen trouwens.

David Van Reybroucks pamflet 'Tegen verkiezingen' krijgt eerlangs ook een Portugese vertaling bij uitgeverij Deriva terwijl Peter Terrins claustrofobische roman 'De bewaker' in Macedonië zal uitkomen.

Dichter Paul Bogaert ten slotte ziet zijn vaak bekroonde poëziebundel 'de slalom soft' binnenkort ook in het Frans verschijnen.

Frank Hellemans

'Oorlog en terpentijn' van Stefan Hertmans blijft het goed doen, ook in vertaling. Nadat de rechten van Hertmans' familieroman al aan een twintigtal landen werden verkocht, zal 'Oorlog en terpentijn' nu ook in het Afrikaans bij Protea verschijnen.Protea is vooral bekend om zijn poëziefonds maar brengt regelmatig eveneens werk van de belangrijkste Vlaamse romanschrijvers, zoals van Tom Lanoye ('Sprakeloos') bijvoorbeeld. Protea gaf nu ook dus te kennen dat het 'Oorlog en terpentijn' in het Afrikaans wil brengen. 'El Negro en ik' van Frank Westerman zal er ook verschijnen trouwens.David Van Reybroucks pamflet 'Tegen verkiezingen' krijgt eerlangs ook een Portugese vertaling bij uitgeverij Deriva terwijl Peter Terrins claustrofobische roman 'De bewaker' in Macedonië zal uitkomen. Dichter Paul Bogaert ten slotte ziet zijn vaak bekroonde poëziebundel 'de slalom soft' binnenkort ook in het Frans verschijnen.Frank Hellemans