Met dat bedrag vestigt het honingzoete beertje een wereldrecord op het vlak van dat soort illustraties. Dat is veel meer dan wat het venduhuis had verwacht. Sotheby's ging uit van een bedrag tussen 100.000 en 150.000 pond.

Het vorige record stond op naam van een illustratie voor een boek van Beatrix Potter, die in 2008 op 289.250 pond werd afgeklopt.

De tekening van E. H. Shepard, op de binnenkant van de cover van het tweede avonturenboek van Winnie de Poeh - het in 1928 verschenen "The House at Pooh Corner" - toont Winnie die met twee van zijn vriendjes, de jongen Janneman Robinson en het roze varkentje Knorretje, vanachter een reling de omgeving bekijken. De illustratie maakte al meer dan 40 jaar deel uit van een privéverzameling.

De tekening werd al voor de derde maal door Sotheby's onder de hamer gebracht. In 1971 en 1974 leverde die verkoop "enkele honderden pond" op.

Winnie the Pooh is het geestesbeertje van de schrijver Alan Alexander Milne. Het eerste Pooh-verhaal, "Winnie-the-Pooh", verscheen in 1926. Negentig jaar later blijft het beetje met het constante "knaagje aan mijn maagje" razend populair bij de kinderen en de verkopers van kinderkleren en -speelgoed

(Belga/MS)

Met dat bedrag vestigt het honingzoete beertje een wereldrecord op het vlak van dat soort illustraties. Dat is veel meer dan wat het venduhuis had verwacht. Sotheby's ging uit van een bedrag tussen 100.000 en 150.000 pond. Het vorige record stond op naam van een illustratie voor een boek van Beatrix Potter, die in 2008 op 289.250 pond werd afgeklopt. De tekening van E. H. Shepard, op de binnenkant van de cover van het tweede avonturenboek van Winnie de Poeh - het in 1928 verschenen "The House at Pooh Corner" - toont Winnie die met twee van zijn vriendjes, de jongen Janneman Robinson en het roze varkentje Knorretje, vanachter een reling de omgeving bekijken. De illustratie maakte al meer dan 40 jaar deel uit van een privéverzameling. De tekening werd al voor de derde maal door Sotheby's onder de hamer gebracht. In 1971 en 1974 leverde die verkoop "enkele honderden pond" op. Winnie the Pooh is het geestesbeertje van de schrijver Alan Alexander Milne. Het eerste Pooh-verhaal, "Winnie-the-Pooh", verscheen in 1926. Negentig jaar later blijft het beetje met het constante "knaagje aan mijn maagje" razend populair bij de kinderen en de verkopers van kinderkleren en -speelgoed(Belga/MS)