Op vrijdag 26 november organiseert deBuren Qwerty & Azerty, de literaire quiz der Lage Landen, in het Antwerpse Atheneum waar iedereen aan kan deelnemen door hier in te schrijven. Als apertief werden de afgelopen twee dagen al zes vragen prijs gegeven. Vandaag de laatste drie.

Naast de dagdeelname aan deze quiz - antwoorden voor 24u op info@deburen.eu - kan er ook nog deelgenomen worden aan de hele quiz door te antwoorden op alle negen vragen voor 22 november. Wie deelneemt en antwoorden doormailt, geeft als onderwerp van de mail Boekenburenwedstrijd aan. Vervolgens voornaam, naam, gsm-nummer en adresgegevens vermelden. En uiteraard de antwoorden op vraag 7, 8 en 9 in die volgorde.

7. Het meest legendarische boekenprogramma dat ooit op de Nederlandse televisie te zien was, was 'Hier is... Adriaan Van Dis'. Dat liep van 1983 tot 1992. Van Dis besteedde regelmatig aandacht aan Vlaamse auteurs. Het vreemdste interview was ongetwijfeld dat met Bob van Laerhoven, maar wie was destijds de eerste gast van Van Dis?

8.U kent ongetwijfeld de Ako-Literatuurprijswinnaar 2009. Erwin Mortier. Maar hoe heette zijn debuut ook al weer? 9.Van welke roman is dit de eerste zin? 'Een nauwe straat loopt dood tegen den hoogen botten achtergevel van een pakhuis. Het is er stil. Het zoemen van een graanzuiger achter den blinden muur, en het roepen van een paar kinderen, maken de stilte nog dieper. Den laatsten tijd hoort ge ook het vaag gerommel, het verre kappen en breken voor de Noord-Zuidverbinding. En soms, heel dof: boem' a) 'Het gevecht met den engel' van Herman Teirlinck b) 'Vergeten straat' van Louis Paul Boon c) 'Winter te Antwerpen'

Er zijn drie dagwinnaars die een CD van het programma van Pat Donnez over Elsschot kunnen winnen en drie eindwinnaars indien ze die alle (negen) vragen juist beantwoorden. Zij ontvangen een prijzenpakket ter waarde van 25 euro. Wie deelneemt voor deze eindwinst dient uiterlijk op 22 november zijn negen antwoorden in te sturen. De dagelijkse deelnemers dus voor 24 u van de dag in kwestie insturen. De juiste antwoorden én de winnaaars worden op 30 november op Knack Boekenburen bekend gemaakt.

Graag antwoorden op info@deburen.eu en dat vóór 24u. De titel van de mail is: Boekenburenwedstrijd. Vervolgens voornaam, naam, gsm-nummer en adresgegevens vermelden. Tot 22 november kunnen ook alle negen vragen worden beantwoord.

Wie zich wil inschrijven voor de quiz zelf te Antwerpen op vrijdag 26 november, kan hier ofwel individueel ofwel als team inschrijven.

Op vrijdag 26 november organiseert deBuren Qwerty & Azerty, de literaire quiz der Lage Landen, in het Antwerpse Atheneum waar iedereen aan kan deelnemen door hier in te schrijven. Als apertief werden de afgelopen twee dagen al zes vragen prijs gegeven. Vandaag de laatste drie.Naast de dagdeelname aan deze quiz - antwoorden voor 24u op info@deburen.eu - kan er ook nog deelgenomen worden aan de hele quiz door te antwoorden op alle negen vragen voor 22 november. Wie deelneemt en antwoorden doormailt, geeft als onderwerp van de mail Boekenburenwedstrijd aan. Vervolgens voornaam, naam, gsm-nummer en adresgegevens vermelden. En uiteraard de antwoorden op vraag 7, 8 en 9 in die volgorde.7. Het meest legendarische boekenprogramma dat ooit op de Nederlandse televisie te zien was, was 'Hier is... Adriaan Van Dis'. Dat liep van 1983 tot 1992. Van Dis besteedde regelmatig aandacht aan Vlaamse auteurs. Het vreemdste interview was ongetwijfeld dat met Bob van Laerhoven, maar wie was destijds de eerste gast van Van Dis? 8.U kent ongetwijfeld de Ako-Literatuurprijswinnaar 2009. Erwin Mortier. Maar hoe heette zijn debuut ook al weer? 9.Van welke roman is dit de eerste zin? 'Een nauwe straat loopt dood tegen den hoogen botten achtergevel van een pakhuis. Het is er stil. Het zoemen van een graanzuiger achter den blinden muur, en het roepen van een paar kinderen, maken de stilte nog dieper. Den laatsten tijd hoort ge ook het vaag gerommel, het verre kappen en breken voor de Noord-Zuidverbinding. En soms, heel dof: boem' a) 'Het gevecht met den engel' van Herman Teirlinck b) 'Vergeten straat' van Louis Paul Boon c) 'Winter te Antwerpen' Er zijn drie dagwinnaars die een CD van het programma van Pat Donnez over Elsschot kunnen winnen en drie eindwinnaars indien ze die alle (negen) vragen juist beantwoorden. Zij ontvangen een prijzenpakket ter waarde van 25 euro. Wie deelneemt voor deze eindwinst dient uiterlijk op 22 november zijn negen antwoorden in te sturen. De dagelijkse deelnemers dus voor 24 u van de dag in kwestie insturen. De juiste antwoorden én de winnaaars worden op 30 november op Knack Boekenburen bekend gemaakt.