Write Now! is de belangrijkste schrijfwedstrijd voor jongeren in Nederland en Vlaanderen. Voor onder meer Jaap Robben, Niña Weijers, Maartje Wortel, Raoul de Jong en Lize Spit betekende Write Now! de start van hun schrijverscarrière. "Mijn overwinning heeft de bal aan het rollen gebracht," aldus Lize, die in 2013 de jury- én publieksprijs won. Enkele jaren later staat haar debuut Het smelt op de shortlist van de Libris Literatuur Prijs en voegde ze tevens de Boekhandelsprijs 2017 aan haar prijzenkast toe.

Niet alleen het winnen van de finale van de wedstrijd kan deuren openen. Jaap Robben (Aanmoedingingsprijs Eindhoven 2003) stelt: "Doe mee! Win niet. Blijf dan tóch schrijven. Dat zijn de beste." Robben won met zijn debuutromanBirkin 2015 onder meer de ANV Debutantenprijs en inmiddels verscheen zijn boek in meer dan vijf talen. Voor wie zal Write Now! dit jaar als springplank dienen?

Meedoen

Jonge schrijvers kunnen aan Write Now! meedoen door uiterlijk op 1 april een tekst in te sturen van maximaal 2.000 woorden, of maximaal acht gedichten. Alle soorten tekst zijn welkom: proza, poëzie, columns, scenario's, essays... Alles kan. De inzending moet Nederlandstalig zijn en de deelnemer tussen de 15 en 24 jaar. Insturen kan via Writenow.nu.

Naast een finaleplek maken de deelnemers ook kans op andere mooie prijzen. De nummers een, twee en drie winnen respectievelijk € 250,-, € 125,- en € 75,- aan boekenbonnen. Daarnaast maken winnaars van de tweede en derde prijs kans op een van de vijf wildcards voor een plek in de finale. Het prijzenpakket van de finale van Write Now! 2017 bestaat uit een MacBook, een schrijfopleiding, een column op Trouw.nl én verschillende optredens.

Voorronden

Vanaf 25 april maken juryvoorzitters Charlotte Van den Broeck (BE) en Jonathan Griffioen (NL) tijdens tien prijsuitreikingen door Nederland en Vlaanderen de eerste-, tweede- en derdeprijswinnaars bekend. De eersteprijswinnaars veroveren een felbegeerde plek in de finale, die op zondag 25 juni in Rotterdam plaatsvindt.

Een volledig overzicht van alle voorronden staat op de website.

Write Now! is de belangrijkste schrijfwedstrijd voor jongeren in Nederland en Vlaanderen. Voor onder meer Jaap Robben, Niña Weijers, Maartje Wortel, Raoul de Jong en Lize Spit betekende Write Now! de start van hun schrijverscarrière. "Mijn overwinning heeft de bal aan het rollen gebracht," aldus Lize, die in 2013 de jury- én publieksprijs won. Enkele jaren later staat haar debuut Het smelt op de shortlist van de Libris Literatuur Prijs en voegde ze tevens de Boekhandelsprijs 2017 aan haar prijzenkast toe.Niet alleen het winnen van de finale van de wedstrijd kan deuren openen. Jaap Robben (Aanmoedingingsprijs Eindhoven 2003) stelt: "Doe mee! Win niet. Blijf dan tóch schrijven. Dat zijn de beste." Robben won met zijn debuutromanBirkin 2015 onder meer de ANV Debutantenprijs en inmiddels verscheen zijn boek in meer dan vijf talen. Voor wie zal Write Now! dit jaar als springplank dienen?MeedoenJonge schrijvers kunnen aan Write Now! meedoen door uiterlijk op 1 april een tekst in te sturen van maximaal 2.000 woorden, of maximaal acht gedichten. Alle soorten tekst zijn welkom: proza, poëzie, columns, scenario's, essays... Alles kan. De inzending moet Nederlandstalig zijn en de deelnemer tussen de 15 en 24 jaar. Insturen kan via Writenow.nu.Naast een finaleplek maken de deelnemers ook kans op andere mooie prijzen. De nummers een, twee en drie winnen respectievelijk € 250,-, € 125,- en € 75,- aan boekenbonnen. Daarnaast maken winnaars van de tweede en derde prijs kans op een van de vijf wildcards voor een plek in de finale. Het prijzenpakket van de finale van Write Now! 2017 bestaat uit een MacBook, een schrijfopleiding, een column op Trouw.nl én verschillende optredens.VoorrondenVanaf 25 april maken juryvoorzitters Charlotte Van den Broeck (BE) en Jonathan Griffioen (NL) tijdens tien prijsuitreikingen door Nederland en Vlaanderen de eerste-, tweede- en derdeprijswinnaars bekend. De eersteprijswinnaars veroveren een felbegeerde plek in de finale, die op zondag 25 juni in Rotterdam plaatsvindt. Een volledig overzicht van alle voorronden staat op de website.