Op vrijdag 26 november organiseert deBuren Qwerty & Azerty, de literaire quiz der Lage Landen. In aanloop naar deze literaire quiz volgt vandaag het tweede deel van de Boekenburenwedstrijd. Graag antwoorden op info@deburen.eu en dat vóór 24u. De titel van de mail is: Boekenburenwedstrijd. Vervolgens voornaam, naam, gsm-nummer en adresgegevens vermelden. En uiteraard de antwoorden op vraag 4, 5 en 6 in die volgorde.

4.Geboren in Harderwijk en nu een inwoner van Sint-Martens-Latem. Hij schrijft een column in De Standaard en hij wordt zo innig met Vlaanderen geassocieerd dat hij bij een rondvraag naar de populairste Nederlandse auteurs in Vlaanderen in Knack Extra door iedereen over het hoofd werd gezien. Wie is deze schrijver die ooit het pseudoniem Emmanuel Lipp gebruikte? 5. U kent ongetwijfeld Ako Literatuurprijswinnaar 2010 David Van Reybrouck. Maar hoe heette zijn debuut ook al weer?
6.Van welke roman is dit de eerste zin? "In die eerste Lieve vrouwkensdagen was de Lente ziek. De zon bleef weg en klaterde maar van tijd tot tijd, zoo door een wolkenholleken, een bussel licht op de gele boterbloemen. Het versche groen dat zij langs alle kanten geweldig uit den grond, de boomen en het water had gezogen, zat er ongeduldig naar te wachten. " a) 'De Witte' van Ernest Claes b) 'Pallieter' van Felix Timmermans c) 'Houtekiet' van Gerard Walschap

Er zijn drie dagwinnaars die een CD van het programma van Pat Donnez over Elsschot kunnen winnen en drie eindwinnaars indien ze die alle (negen) vragen juist beantwoorden. Zij ontvangen een prijzenpakket ter waarde van 25 euro. Wie deelneemt voor deze eindwinst dient uiterlijk op 22 november zijn negen antwoorden in te sturen. De dagelijkse deelnemers dus voor 24 u van de dag in kwestie insturen. De juiste antwoorden én de winnaaars worden op 30 november op Knack Boekenburen bekend gemaakt.

Graag antwoorden op info@deburen.eu vóór 24u. De titel van de mail is: Boekenburenwedstrijd. Vervolgens voornaam, naam, gsm-nummer en adresgegevens vermelden. En uiteraard de antwoorden op vraag 4, 5 en 6 in die volgorde.

Iedereen kan vrijdag 26 november deelnemen aan de uiteindelijke quiz, en hier ofwel individueel ofwel per ploeg inschrijven.

Op vrijdag 26 november organiseert deBuren Qwerty & Azerty, de literaire quiz der Lage Landen. In aanloop naar deze literaire quiz volgt vandaag het tweede deel van de Boekenburenwedstrijd. Graag antwoorden op info@deburen.eu en dat vóór 24u. De titel van de mail is: Boekenburenwedstrijd. Vervolgens voornaam, naam, gsm-nummer en adresgegevens vermelden. En uiteraard de antwoorden op vraag 4, 5 en 6 in die volgorde.4.Geboren in Harderwijk en nu een inwoner van Sint-Martens-Latem. Hij schrijft een column in De Standaard en hij wordt zo innig met Vlaanderen geassocieerd dat hij bij een rondvraag naar de populairste Nederlandse auteurs in Vlaanderen in Knack Extra door iedereen over het hoofd werd gezien. Wie is deze schrijver die ooit het pseudoniem Emmanuel Lipp gebruikte? 5. U kent ongetwijfeld Ako Literatuurprijswinnaar 2010 David Van Reybrouck. Maar hoe heette zijn debuut ook al weer? 6.Van welke roman is dit de eerste zin? "In die eerste Lieve vrouwkensdagen was de Lente ziek. De zon bleef weg en klaterde maar van tijd tot tijd, zoo door een wolkenholleken, een bussel licht op de gele boterbloemen. Het versche groen dat zij langs alle kanten geweldig uit den grond, de boomen en het water had gezogen, zat er ongeduldig naar te wachten. " a) 'De Witte' van Ernest Claes b) 'Pallieter' van Felix Timmermans c) 'Houtekiet' van Gerard Walschap Er zijn drie dagwinnaars die een CD van het programma van Pat Donnez over Elsschot kunnen winnen en drie eindwinnaars indien ze die alle (negen) vragen juist beantwoorden. Zij ontvangen een prijzenpakket ter waarde van 25 euro. Wie deelneemt voor deze eindwinst dient uiterlijk op 22 november zijn negen antwoorden in te sturen. De dagelijkse deelnemers dus voor 24 u van de dag in kwestie insturen. De juiste antwoorden én de winnaaars worden op 30 november op Knack Boekenburen bekend gemaakt.