Aan de zegetocht van 'Congo' van David Van Reybrouck komt maar geen eind. Na de AKO Literatuurprijs, de Libris Geschiedenis Prijs en onlangs nog de Prix Médicis voor Essay kreeg de Duitse vertaling van 'Congo' nu de NDR-prijs, goed voor 15.000 euro.

Na Nederland, Vlaanderen en Frankrijk erkent nu ook Duitsland de verdiensten van Van Reybroucks monumentale geschiedenis. De NDR loofde zijn 'Kultur Sachbuchpreis' - de prijs voor beste non-fictieboek - uit aan de Duitse vertaling van 'Congo'. De juryvoorzitter loofde de combinatie van historische analyse en levendige verhaaltrant. Het maakt dit boek, aldus nog de jury, tot een excellent eigentijds voorbeeld van 'oral history'.

Van Reybrouck mag de prijs op 20 november in ontvangst nemen in het (oude) stadhuis te Hannover.

Frank Hellemans

Aan de zegetocht van 'Congo' van David Van Reybrouck komt maar geen eind. Na de AKO Literatuurprijs, de Libris Geschiedenis Prijs en onlangs nog de Prix Médicis voor Essay kreeg de Duitse vertaling van 'Congo' nu de NDR-prijs, goed voor 15.000 euro.Na Nederland, Vlaanderen en Frankrijk erkent nu ook Duitsland de verdiensten van Van Reybroucks monumentale geschiedenis. De NDR loofde zijn 'Kultur Sachbuchpreis' - de prijs voor beste non-fictieboek - uit aan de Duitse vertaling van 'Congo'. De juryvoorzitter loofde de combinatie van historische analyse en levendige verhaaltrant. Het maakt dit boek, aldus nog de jury, tot een excellent eigentijds voorbeeld van 'oral history'.Van Reybrouck mag de prijs op 20 november in ontvangst nemen in het (oude) stadhuis te Hannover.Frank Hellemans