bron: persbericht Strip Turnhout

Reinhart (1971), bekend van de strips 'Just' en 'Hunker Bunker' (dat in Libelle, De Bond en Grande verschijnt), is een groot bewonderaar van het werk van Walter van den Broeck, en stelde zelf voor om de Turnhoutse schrijver te vragen een scenario voor hem te schrijven. Van den Broeck stemde daar meteen mee in.

Het verhaal, dat een tiental pagina's zal omvatten, verschijnt eind dit jaar en zal zich volledig in Turnhout afspelen. Reinhart is alweer de zesde Turnhoutse stadstekenaar die door Strip Turnhout - organisator van het gelijknamige festival - wordt aangeduid. Hij treedt in de voetsporen van Serge Baeken, Pieter de Poortere, Jan Van der Veken, Conz en Koen De Maesschalck.

In zijn kindertijd verslond Van den Broecks strips, en waagde hij zich zelfs aan een eigen reeks. "Op stripgebied behoorden we thuis tot de fortuinlijken", schreef hij in september 2007 in het stripinfoblad Stripgids. "Wij hadden namelijk een opa in Amerika die elke week de stripbijlagen - in kleur! - van een aantal kran­ten op­stuurde. Loodzware rollen, ter dikte van een regenpijp."

De jonge schrijver in wording waagde zich zelfs aan een eigen strip. "Van Lucky Luke verzon ik mijn eigen variant. Tussen mijn tiende en mijn veer­tiende tekende ik vijf verhalen waarvan de held Bill Blaffer heette." Hij zou uiteindelijk vijf verhalen afwerken, die evenwel nooit gepubliceerd werden. "Strips zijn de basis van mijn papieren vlot", aldus nog Van den Broeck in 2007 in Stripgids. "Zonder strips was ik nooit begonnen te schrijven. Vòòr Bill Blaffer had ik al eerder een paar strippogingen gedaan. Daaruit had ik geleerd dat een strip een ver­haal is. Vanaf Bill Blaffer 1 werkte ik dus met een vooraf uitgeschreven verhaal. Na Bill Blaffer 5 verdwenen de tekeningen. De verhalen zijn tot op van­daag gebleven."

Van Reinhart verschijnt bij uitgeverij Bries binnenkort een tweede bundel van de gagstrip 'Hunker Bunker'. Eind vorig jaar werd alvast een stripmuur van zijn hand ingehuldigd in het centrum van Turnhout.

Frank Hellemans

Reinhart (1971), bekend van de strips 'Just' en 'Hunker Bunker' (dat in Libelle, De Bond en Grande verschijnt), is een groot bewonderaar van het werk van Walter van den Broeck, en stelde zelf voor om de Turnhoutse schrijver te vragen een scenario voor hem te schrijven. Van den Broeck stemde daar meteen mee in. Het verhaal, dat een tiental pagina's zal omvatten, verschijnt eind dit jaar en zal zich volledig in Turnhout afspelen. Reinhart is alweer de zesde Turnhoutse stadstekenaar die door Strip Turnhout - organisator van het gelijknamige festival - wordt aangeduid. Hij treedt in de voetsporen van Serge Baeken, Pieter de Poortere, Jan Van der Veken, Conz en Koen De Maesschalck. In zijn kindertijd verslond Van den Broecks strips, en waagde hij zich zelfs aan een eigen reeks. "Op stripgebied behoorden we thuis tot de fortuinlijken", schreef hij in september 2007 in het stripinfoblad Stripgids. "Wij hadden namelijk een opa in Amerika die elke week de stripbijlagen - in kleur! - van een aantal kran­ten op­stuurde. Loodzware rollen, ter dikte van een regenpijp." De jonge schrijver in wording waagde zich zelfs aan een eigen strip. "Van Lucky Luke verzon ik mijn eigen variant. Tussen mijn tiende en mijn veer­tiende tekende ik vijf verhalen waarvan de held Bill Blaffer heette." Hij zou uiteindelijk vijf verhalen afwerken, die evenwel nooit gepubliceerd werden. "Strips zijn de basis van mijn papieren vlot", aldus nog Van den Broeck in 2007 in Stripgids. "Zonder strips was ik nooit begonnen te schrijven. Vòòr Bill Blaffer had ik al eerder een paar strippogingen gedaan. Daaruit had ik geleerd dat een strip een ver­haal is. Vanaf Bill Blaffer 1 werkte ik dus met een vooraf uitgeschreven verhaal. Na Bill Blaffer 5 verdwenen de tekeningen. De verhalen zijn tot op van­daag gebleven." Van Reinhart verschijnt bij uitgeverij Bries binnenkort een tweede bundel van de gagstrip 'Hunker Bunker'. Eind vorig jaar werd alvast een stripmuur van zijn hand ingehuldigd in het centrum van Turnhout. Frank Hellemans