Pas op 11 mei wordt 'Post mortem', de nieuwe roman van Peter Terrin echt voorgesteld. Maar in de Permeke Bib te Antwerpen presenteren Peter Terrin, Yves Petry, Frank Westerman en Els Moors nu al nieuw werk.

Behoud de Begeerte, vooral bekend als organisator van Saint Amour, maakt dit jaar ook werk van het in de etalage zetten van nieuwe Nederlandstalige literatuur. In de Permeke Bibliotheek te Antwerpen worden op donderdagavonden in het kader van Desideratorium telkens nieuwe stemmen naar voor geschoven.

In vorige edities werd er aandacht besteed aan jonge schrijfsters uit Noord en Zuid en aan literaire tijdschriften. Vandaag komen belangrijke Nederlandstalige auteurs als Peter Terrin vertellen - en voorlezen - uit hun work in progress, hun nieuw werk dus.

Zeker in het geval van Terrin wordt er reikhalzend uitgekeken naar zijn volgende roman. 'Post mortem' zal die heten. Terrin die met zijn laatste roman 'De bewaker' al hoge toppen scheerde in het prijzencircuit, hoopt met deze roman allicht op de grote doorbraak. Terrin beloofde dat hij met deze roman zichzelf heeft heruitgevonden als auteur.

Naast Terrin introduceert Betty Mellaerts vanaf 20u in de Permeke Bibliotheek te Antwerpen ook nog Yves Petry, recent de winnaar van de Inktaap, Frank Westerman en Els Moors.

Frank Hellemans

Pas op 11 mei wordt 'Post mortem', de nieuwe roman van Peter Terrin echt voorgesteld. Maar in de Permeke Bib te Antwerpen presenteren Peter Terrin, Yves Petry, Frank Westerman en Els Moors nu al nieuw werk.Behoud de Begeerte, vooral bekend als organisator van Saint Amour, maakt dit jaar ook werk van het in de etalage zetten van nieuwe Nederlandstalige literatuur. In de Permeke Bibliotheek te Antwerpen worden op donderdagavonden in het kader van Desideratorium telkens nieuwe stemmen naar voor geschoven.In vorige edities werd er aandacht besteed aan jonge schrijfsters uit Noord en Zuid en aan literaire tijdschriften. Vandaag komen belangrijke Nederlandstalige auteurs als Peter Terrin vertellen - en voorlezen - uit hun work in progress, hun nieuw werk dus.Zeker in het geval van Terrin wordt er reikhalzend uitgekeken naar zijn volgende roman. 'Post mortem' zal die heten. Terrin die met zijn laatste roman 'De bewaker' al hoge toppen scheerde in het prijzencircuit, hoopt met deze roman allicht op de grote doorbraak. Terrin beloofde dat hij met deze roman zichzelf heeft heruitgevonden als auteur.Naast Terrin introduceert Betty Mellaerts vanaf 20u in de Permeke Bibliotheek te Antwerpen ook nog Yves Petry, recent de winnaar van de Inktaap, Frank Westerman en Els Moors.Frank Hellemans