Onder andere Hagar Peeters ("Malva"), die in juni al de Fintro Literatuurprijs won, en Lize Spit ("Het smelt"), die de bestseller van het afgelopen jaar schreef, maken kans op een bronzen beeldje van een uil en 5.000 euro. De andere genomineerden zijn Yvon Né ("Het scheve meisje"), Filip Rogiers ("Verman je"), Koen Sels ("Generator") en Carly Wijs ("Het twijfelexperiment"). De winnaar wordt op 8 oktober bekendgemaakt tijdens het literair festival Het Betere Boek, dat dit jaar in Gent plaatsvindt.

Jos Geysels zit de jury voor, die verder nog bestaat uit Marnix Verplancke, Sofie Vandamme, Nadia Dala, Sylvain Peeters en Lies Steppe. Zij selecteerden de shortlist uit een zestigtal debuutromans.

Ook het publiek kan op zijn favoriete debuut stemmen. Dat kan op de site van Het Betere Boek.

De Bronzen Uil ging vorig jaar naar Inge Schilperoords "Muidhond". Yannick Ottoy won de Publieksprijs met "Drang".

Het literair festival Het Betere Boek is een organisatie van het Willemsfonds. Vertaler en literatuurwetenschapper Els Snick cureerde deze editie: het programma focust op Berlijn en de Frankfurter Buchmesse. (Belga)

Onder andere Hagar Peeters ("Malva"), die in juni al de Fintro Literatuurprijs won, en Lize Spit ("Het smelt"), die de bestseller van het afgelopen jaar schreef, maken kans op een bronzen beeldje van een uil en 5.000 euro. De andere genomineerden zijn Yvon Né ("Het scheve meisje"), Filip Rogiers ("Verman je"), Koen Sels ("Generator") en Carly Wijs ("Het twijfelexperiment"). De winnaar wordt op 8 oktober bekendgemaakt tijdens het literair festival Het Betere Boek, dat dit jaar in Gent plaatsvindt.Jos Geysels zit de jury voor, die verder nog bestaat uit Marnix Verplancke, Sofie Vandamme, Nadia Dala, Sylvain Peeters en Lies Steppe. Zij selecteerden de shortlist uit een zestigtal debuutromans. Ook het publiek kan op zijn favoriete debuut stemmen. Dat kan op de site van Het Betere Boek. De Bronzen Uil ging vorig jaar naar Inge Schilperoords "Muidhond". Yannick Ottoy won de Publieksprijs met "Drang". Het literair festival Het Betere Boek is een organisatie van het Willemsfonds. Vertaler en literatuurwetenschapper Els Snick cureerde deze editie: het programma focust op Berlijn en de Frankfurter Buchmesse. (Belga)