Dat zegt André Van Halewyck van de gelijknamige uitgeverij in Z-Talk Goossens op Kanaal Z.

Elk jaar twijfelt Van Halewyck aan de verkoopcijfers van de boekenbeurs, die wereldkundig worden gemaakt. "In de periode dat ik voorzitter was van boek.be werden er getallen genoemd, die me overdreven leken. Ik herinner me een verkoopcijfer van 12.5 miljoen euro. Toen ik navraag deed bleek het maar over 5 miljoen te gaan."

"Laat ons zeggen dat er jaarlijks voor dat bedrag boeken worden verkocht, dat is 2,5 procent van de totale boekenverkoop op een jaar. Dat blijft een belangrijke hoeveelheid. "

Opgesmukt

Van Halewyck gaat in Z-Talk Goossens het debat aan met Frans Schotte, al een kwarteeuw gedelegeerd bestuurder van Standaard Boekhandel.

Van Halewyck meent dat de boekenverkoop in 2010 lager ligt dan vorig jaar, hoewel de officiële cijfers nog een lichte stijging laten zien. Volgens hem worden de cijfers opgesmukt door de uitgevers.

Schotte bevestigt dat hij een achteruitgang van de markt aanvoelt. Hoewel hij nog een lichte verbetering van de eigen cijfers waarneemt. In een uitdagende markt blijkt zijn jarenlange strategie van boekhandels vlakbij de klant nog steeds te werken. De daling van de verkoop is volgens Schotte vooral voelbaar in supermarkten en de kleine boekhandel.

Dat zegt André Van Halewyck van de gelijknamige uitgeverij in Z-Talk Goossens op Kanaal Z. Elk jaar twijfelt Van Halewyck aan de verkoopcijfers van de boekenbeurs, die wereldkundig worden gemaakt. "In de periode dat ik voorzitter was van boek.be werden er getallen genoemd, die me overdreven leken. Ik herinner me een verkoopcijfer van 12.5 miljoen euro. Toen ik navraag deed bleek het maar over 5 miljoen te gaan." "Laat ons zeggen dat er jaarlijks voor dat bedrag boeken worden verkocht, dat is 2,5 procent van de totale boekenverkoop op een jaar. Dat blijft een belangrijke hoeveelheid. " Opgesmukt Van Halewyck gaat in Z-Talk Goossens het debat aan met Frans Schotte, al een kwarteeuw gedelegeerd bestuurder van Standaard Boekhandel. Van Halewyck meent dat de boekenverkoop in 2010 lager ligt dan vorig jaar, hoewel de officiële cijfers nog een lichte stijging laten zien. Volgens hem worden de cijfers opgesmukt door de uitgevers. Schotte bevestigt dat hij een achteruitgang van de markt aanvoelt. Hoewel hij nog een lichte verbetering van de eigen cijfers waarneemt. In een uitdagende markt blijkt zijn jarenlange strategie van boekhandels vlakbij de klant nog steeds te werken. De daling van de verkoop is volgens Schotte vooral voelbaar in supermarkten en de kleine boekhandel.