Dat meldt Catawiki, community en veilinghuis voor verzamelaars. Hoogtepunten waren de eerste uitgave van "Kuifje in Congo", die voor 5.000 euro is verkocht, en een tekening van Hergé, de tekenaar van Kuifje, die 3.000 euro opbracht.

Een menukaart van een door Hergé genuttigd diner met zijn handtekening daarop bracht 1.500 euro op. Een potlodendoosje met 5 Kuifje-potloden ging voor 800 euro onder de hamer.

"We zijn zeer tevreden met de opbrengst van zowel de originele tekeningen uit stripverhalen als de Kuifje-objecten. Vooral ook omdat er veel internationale belangstelling was. Er waren honderden buitenlandse bieders. Van Finland tot Australië boden verzamelaars mee", zegt René Schoenmakers, oprichter van Catawiki. (Belga/MS)

Dat meldt Catawiki, community en veilinghuis voor verzamelaars. Hoogtepunten waren de eerste uitgave van "Kuifje in Congo", die voor 5.000 euro is verkocht, en een tekening van Hergé, de tekenaar van Kuifje, die 3.000 euro opbracht. Een menukaart van een door Hergé genuttigd diner met zijn handtekening daarop bracht 1.500 euro op. Een potlodendoosje met 5 Kuifje-potloden ging voor 800 euro onder de hamer. "We zijn zeer tevreden met de opbrengst van zowel de originele tekeningen uit stripverhalen als de Kuifje-objecten. Vooral ook omdat er veel internationale belangstelling was. Er waren honderden buitenlandse bieders. Van Finland tot Australië boden verzamelaars mee", zegt René Schoenmakers, oprichter van Catawiki. (Belga/MS)