De shortlist telt naast drie Europese auteurs (de Oostenrijker Robert Seethaler voor 'Ein ganzes Leben/A Whole Life', de Turkse Nobelprijswinnaar Orhan Pamuk voor 'A strangeness in my mind' en de Italiaanse Elena Ferrante voor 'The Story of a Lost Child') en twee Aziaten (de Chinees Yan Lianke voor 'The Four Books' en de Zuid-Koreaan Han Kang voor 'The Vegetarian') ook nog een Afrikaanse kanshebber met de Angolees José Eduardo Aguausa, auteur van 'A General theory of oblivion'.

Op 16 mei wordt de winnaar bekendgemaakt. Het prijzengeld van 50.000 pond (63.000 euro) wordt netjes gedeeld door de auteur en de vertaler. (Belga)

De shortlist telt naast drie Europese auteurs (de Oostenrijker Robert Seethaler voor 'Ein ganzes Leben/A Whole Life', de Turkse Nobelprijswinnaar Orhan Pamuk voor 'A strangeness in my mind' en de Italiaanse Elena Ferrante voor 'The Story of a Lost Child') en twee Aziaten (de Chinees Yan Lianke voor 'The Four Books' en de Zuid-Koreaan Han Kang voor 'The Vegetarian') ook nog een Afrikaanse kanshebber met de Angolees José Eduardo Aguausa, auteur van 'A General theory of oblivion'. Op 16 mei wordt de winnaar bekendgemaakt. Het prijzengeld van 50.000 pond (63.000 euro) wordt netjes gedeeld door de auteur en de vertaler. (Belga)