Op zondag 9 januari lanceren Anna Enquist, Rudi Wester, Ingmar Heytze en anderen het nieuwe literatuurfestival 'City2Cities: Internationale Literatuurdagen Utrecht' dat zal plaatsvinden van 9 t/m 21 april in de gehele Utrechtse binnenstad.

"Het is het eerste breed georiënteerde internationale literatuurfestival in Nederland," zegt Rudi Wester, voorzitter van City2Cities en voormalig directeur van het Institution Néerlandais te Parijs. "We richten ons niet uitsluitend op poëzie of op een combinatie van literatuur en popmuziek, maar bestrijken alle verschijningsvormen van de letteren."

Rode draad in het festival is het thema van 'de stad.' De eenentwintigste eeuw is ontegenzeggelijk de eeuw van de stad. Wat betekent het om een stadsbewoner te zijn? En hoe komt de stad terecht in romans en gedichten?

City2Cities beantwoordt deze vragen door steeds twee steden in Utrecht op literaire wijze samen te brengen. In 2011 zijn dat Edinburgh en Stockholm, in 2012 Barcelona en Praag en in 2013 Lissabon en Berlijn.

Op 9 januari 2011 wordt City2Cities feestelijk gelanceerd in De Winkel van Sinkel in Utrecht, met bijdragen van Rudi Wester, Anna Enquist en Ingmar Heytze. De volledige programmering wordt medio februari bekend gemaakt.

Op zondag 9 januari lanceren Anna Enquist, Rudi Wester, Ingmar Heytze en anderen het nieuwe literatuurfestival 'City2Cities: Internationale Literatuurdagen Utrecht' dat zal plaatsvinden van 9 t/m 21 april in de gehele Utrechtse binnenstad. "Het is het eerste breed georiënteerde internationale literatuurfestival in Nederland," zegt Rudi Wester, voorzitter van City2Cities en voormalig directeur van het Institution Néerlandais te Parijs. "We richten ons niet uitsluitend op poëzie of op een combinatie van literatuur en popmuziek, maar bestrijken alle verschijningsvormen van de letteren." Rode draad in het festival is het thema van 'de stad.' De eenentwintigste eeuw is ontegenzeggelijk de eeuw van de stad. Wat betekent het om een stadsbewoner te zijn? En hoe komt de stad terecht in romans en gedichten? City2Cities beantwoordt deze vragen door steeds twee steden in Utrecht op literaire wijze samen te brengen. In 2011 zijn dat Edinburgh en Stockholm, in 2012 Barcelona en Praag en in 2013 Lissabon en Berlijn. Op 9 januari 2011 wordt City2Cities feestelijk gelanceerd in De Winkel van Sinkel in Utrecht, met bijdragen van Rudi Wester, Anna Enquist en Ingmar Heytze. De volledige programmering wordt medio februari bekend gemaakt.