De Nederlandse bibliofiel Gert Jan Hemmink had het gedrukte oeuvre van Hugo Claus "bijna compleet" in bezit. Alleen "Love Song" bleek onvindbaar. Een boekje dat hij dan maar zelf uitgaf, in 1 exemplaar. Zijn verzameling wordt nu geveild.

Vriend

Hemminck geldt als een echte kenner van de "gedrukte" Claus. Hij raakte al vroeg bevriend met Hugo Claus (1929-2008) en bemachtigde veel werk uit de privébibliotheek van de meester. In 49 jaar tijd bouwde Hemminck een indrukwekkende verzameling op,een schatkamer van bijzondere publicaties, luxe-edities en zeldzame drukjes. Uiteraard gesigneerd, en vaak van handgeschreven commentaar voorzien.

Schuifjes

Meer dan duizend stuks komen nu op de markt. In schuifjes, te beginnen met het beeldend werk dat Hugo Claus alleen of samen met andere kunstenaars Het originele losbladige manuscript van "Paal en Perk" uit 1951, met 14 losse originele tekeningen van Corneille, moet het duurste stuk van de veiling worden met een geschatte prijs van 26.000 à 30.000 euro.

De veiling vindt plaats op 28 mei bij Adams Amsterdam. Collectie en catalogus worden ook gepresenteerd in de KANTL in Gent, op 19 mei van 12 tot 19 uur. (Belga)

De Nederlandse bibliofiel Gert Jan Hemmink had het gedrukte oeuvre van Hugo Claus "bijna compleet" in bezit. Alleen "Love Song" bleek onvindbaar. Een boekje dat hij dan maar zelf uitgaf, in 1 exemplaar. Zijn verzameling wordt nu geveild. Vriend Hemminck geldt als een echte kenner van de "gedrukte" Claus. Hij raakte al vroeg bevriend met Hugo Claus (1929-2008) en bemachtigde veel werk uit de privébibliotheek van de meester. In 49 jaar tijd bouwde Hemminck een indrukwekkende verzameling op,een schatkamer van bijzondere publicaties, luxe-edities en zeldzame drukjes. Uiteraard gesigneerd, en vaak van handgeschreven commentaar voorzien. Schuifjes Meer dan duizend stuks komen nu op de markt. In schuifjes, te beginnen met het beeldend werk dat Hugo Claus alleen of samen met andere kunstenaars Het originele losbladige manuscript van "Paal en Perk" uit 1951, met 14 losse originele tekeningen van Corneille, moet het duurste stuk van de veiling worden met een geschatte prijs van 26.000 à 30.000 euro. De veiling vindt plaats op 28 mei bij Adams Amsterdam. Collectie en catalogus worden ook gepresenteerd in de KANTL in Gent, op 19 mei van 12 tot 19 uur. (Belga)