Het 'Fifty shades of grey'-effect van de film is nog altijd niet uitgewerkt op de Vlaamse boekenverkoop: de drie delen van E.L.James' megaseller bezetten respectievelijk plaats 1, 3 en 4 in de rangschikking van best verkochte fictie tijdens de eerste week van maart. Maar opvallend is toch wel de fraaie 7e stek voor 'Het nulnummer', de nieuwe Umberto Eco.

Mediasatire

'Het nulnummer', een van de literaire sensaties van dit voorjaar, is geen grote Eco maar een voor zijn doen kleine roman die satirisch de Italiaanse politieke wereld (Berlusconi) én de media een veeg uit de pan geeft. Het Vlaamse publiek lust er wel pap van. Op plaats 2 in de fictieverkoop prijkt de roman 'Als je het licht niet kunt zien' van Anthony Doerr. Griet Op De Beeck bezet plaats 5 ('Kom hier dat ik u kus') en plaats 10 ('Vele hemels boven de zevende') terwijl 'Oorlog en terpentijn' van Stefan Hertmans op 8 staat.

Inside stories over bankiers

Bij de thrillers is voor één keer niet Pieter Aspe de eeuwige winnaar maar Luc Deflo met 'Teek'.'Zonder voorschrift' van Aspe staat op nummer 4 van best verkochte thrillers.

Opvallend in de rangschikking van best verkochte literaire non-fictie is de eerste plaats van de Nederlandse journalist Joris Luyendijk die met zijn inside stories over de bankierswereld ('Dit kan niet waar zijn') dus ook de Vlaamse lezer bekoort blijkbaar. Chris Kyle's 'American Sniper' werd daardoor verdrongen naar de tweede plaats in deze hitparade.

Frank Hellemans

Het 'Fifty shades of grey'-effect van de film is nog altijd niet uitgewerkt op de Vlaamse boekenverkoop: de drie delen van E.L.James' megaseller bezetten respectievelijk plaats 1, 3 en 4 in de rangschikking van best verkochte fictie tijdens de eerste week van maart. Maar opvallend is toch wel de fraaie 7e stek voor 'Het nulnummer', de nieuwe Umberto Eco.Mediasatire'Het nulnummer', een van de literaire sensaties van dit voorjaar, is geen grote Eco maar een voor zijn doen kleine roman die satirisch de Italiaanse politieke wereld (Berlusconi) én de media een veeg uit de pan geeft. Het Vlaamse publiek lust er wel pap van. Op plaats 2 in de fictieverkoop prijkt de roman 'Als je het licht niet kunt zien' van Anthony Doerr. Griet Op De Beeck bezet plaats 5 ('Kom hier dat ik u kus') en plaats 10 ('Vele hemels boven de zevende') terwijl 'Oorlog en terpentijn' van Stefan Hertmans op 8 staat.Inside stories over bankiersBij de thrillers is voor één keer niet Pieter Aspe de eeuwige winnaar maar Luc Deflo met 'Teek'.'Zonder voorschrift' van Aspe staat op nummer 4 van best verkochte thrillers.Opvallend in de rangschikking van best verkochte literaire non-fictie is de eerste plaats van de Nederlandse journalist Joris Luyendijk die met zijn inside stories over de bankierswereld ('Dit kan niet waar zijn') dus ook de Vlaamse lezer bekoort blijkbaar. Chris Kyle's 'American Sniper' werd daardoor verdrongen naar de tweede plaats in deze hitparade.Frank Hellemans