Dit jaar was Brands de voorzitter van de jury die het winnende boek heeft verkozen. De organisatie vindt "het niet gepast zo kort na het overlijden een feestelijke middag te organiseren."

Aan de Woutertje Pieterse Prijs is een bedrag verbonden van 15.000 euro. De bekendmaking van de winnaar stond gepland voor komende zaterdag. Onze landgenoten Bart Moeyaert en Gerda Dendooven zijn bij de genomineerden voor "De Hemel". Een nieuwe datum voor de uitreiking is nog niet bekend.

Brands maakte maandag op 57-jarige leeftijd een einde aan zijn leven. Hij was sinds de jaren tachtig bekend van veel VPRO-programma's - vooral radio - op het terrein van literatuur en filosofie. (Belga)

Dit jaar was Brands de voorzitter van de jury die het winnende boek heeft verkozen. De organisatie vindt "het niet gepast zo kort na het overlijden een feestelijke middag te organiseren."Aan de Woutertje Pieterse Prijs is een bedrag verbonden van 15.000 euro. De bekendmaking van de winnaar stond gepland voor komende zaterdag. Onze landgenoten Bart Moeyaert en Gerda Dendooven zijn bij de genomineerden voor "De Hemel". Een nieuwe datum voor de uitreiking is nog niet bekend. Brands maakte maandag op 57-jarige leeftijd een einde aan zijn leven. Hij was sinds de jaren tachtig bekend van veel VPRO-programma's - vooral radio - op het terrein van literatuur en filosofie. (Belga)