Kosten noch moeite worden gespaard om het romandebuut van journalist Marnix Peeters in de markt te zetten. Woensdag 29 augustus geeft De Morgen de eerste vier hoofdstukken uit zijn debuut weg en Herman Brusselmans heeft het nu al over een nieuwe literaire sensatie.

Marnix Peeters (°1965) maakte furore als muziekjournalist bij Humo en als human interest-interviewer bij Het Laatste Nieuws. Een goeie story vertellen zit hem dus in het bloed. Benieuwd of hem dat ook lukt in 'De dag dat we Andy zijn arm afzaagden', zijn debuut dat deze week verschijnt.

Wie afgaat op de synopsis van het boek, kan een schelmenroman verwachten met een hoog Brusselmans-gehalte. Underdog Werner Plöts, het hoofdpersonage, moet het op eigen houtje zien te runnen en trekt dan maar de wijde wereld in. Orzas, een vadsige beer die een poot mist, assisteert hem bij zijn knotsgekke avonturen.

Een week later verschijnt dan 'De handel in emotionele goederen' , het romandebuut van de jonge dichter Maarten Inghels (°1988). Hij kreeg deze week in Knack Focus de rode loper uitgerold in een lang interview. Inghels viel op als dichter én als coördinator van de Eenzame UItvaart, een dichterscollectief dat de verschoppelingen van deze wereld toch een waardige uitvaart tracht mee te geven. Deze roman haalt blijkbaar zijn inspiratie uit Inghels' ervaringen in het dodenhuis. Het verhaal focust op Luukas Kolibri, opkoper van inboedels van mensen die komen te overlijden, en die het nu moet meemaken dat zijn eigen geliefde sterft.

Frank Hellemans

Kosten noch moeite worden gespaard om het romandebuut van journalist Marnix Peeters in de markt te zetten. Woensdag 29 augustus geeft De Morgen de eerste vier hoofdstukken uit zijn debuut weg en Herman Brusselmans heeft het nu al over een nieuwe literaire sensatie.Marnix Peeters (°1965) maakte furore als muziekjournalist bij Humo en als human interest-interviewer bij Het Laatste Nieuws. Een goeie story vertellen zit hem dus in het bloed. Benieuwd of hem dat ook lukt in 'De dag dat we Andy zijn arm afzaagden', zijn debuut dat deze week verschijnt.Wie afgaat op de synopsis van het boek, kan een schelmenroman verwachten met een hoog Brusselmans-gehalte. Underdog Werner Plöts, het hoofdpersonage, moet het op eigen houtje zien te runnen en trekt dan maar de wijde wereld in. Orzas, een vadsige beer die een poot mist, assisteert hem bij zijn knotsgekke avonturen.Een week later verschijnt dan 'De handel in emotionele goederen' , het romandebuut van de jonge dichter Maarten Inghels (°1988). Hij kreeg deze week in Knack Focus de rode loper uitgerold in een lang interview. Inghels viel op als dichter én als coördinator van de Eenzame UItvaart, een dichterscollectief dat de verschoppelingen van deze wereld toch een waardige uitvaart tracht mee te geven. Deze roman haalt blijkbaar zijn inspiratie uit Inghels' ervaringen in het dodenhuis. Het verhaal focust op Luukas Kolibri, opkoper van inboedels van mensen die komen te overlijden, en die het nu moet meemaken dat zijn eigen geliefde sterft.Frank Hellemans