Het was reeds een tijdje geweten dat uitgever André Van Halewyck naar een galante exit zocht. Die heeft hij nu gevonden: per 1 januari wordt Van Halewyck een dochter van uitgeverij Pelckmans en zal Van Halewyck zelf vanaf de zijlijn nog optreden als consultant terwijl zijn vennoot Lut Raymaekers aan boord blijft als uitgever.

Brede publieksuitgeverij

Uitgeverij Pelckmans zit niet stil. Nog maar net werd onder haar impuls uitgeverij Polis uit de grond gestampt of daar dient zich al een nieuwe dochter aan: uitgeverij Van Halewyck dus.

Dat Pelckmans Van Halewyck graag ziet komen, past in de ambitieuze plannen van Thom Pelckmans en Eric Willems om van Pelckmans een brede publieksuitgeverij te maken. Eric Willems, directeur algemene boeken bij Pelckmans, vertelt aan de telefoon dat Pelckmans, naast het moederhuis in Kalmthout, binnenkort een tweede, nieuw onderkomen zal vinden in de Antwerpse stationsomgeving, kwestie van een optimale bereikbaarheid. De eerste nieuwe prospectus van Van Halewyck-Pelckmans verwacht hij dan voor de zomer van 2016.

Goudhaantje Jeroen Meus

Meer dan 100 jaar geleden begonnen als school- en educatieve uitgeverij begaf Pelckmans zich met de opslorping van Abimo op de markt van de jeugdboeken en met de recente oprichting van uitgeverij Polis ook op die van het literaire proza (en poëzie) en literaire non-fictieboek. Van Halewyck concentreerde zich de laatste jaren meer en meer op non-fictie: van kookboeken zoals die van goudhaantje Jeroen Meus tot politieke memoires.

In de nieuwe constructie verhuist Lut Raymaekers als uitgever straks mee naar het nieuwe Pelckmans-pand. Zij blijft dus uitgever van de Van Halewyck-stal terwijl Van Halewyck zelf in de luwte plaats neemt.

FH

Het was reeds een tijdje geweten dat uitgever André Van Halewyck naar een galante exit zocht. Die heeft hij nu gevonden: per 1 januari wordt Van Halewyck een dochter van uitgeverij Pelckmans en zal Van Halewyck zelf vanaf de zijlijn nog optreden als consultant terwijl zijn vennoot Lut Raymaekers aan boord blijft als uitgever.Brede publieksuitgeverijUitgeverij Pelckmans zit niet stil. Nog maar net werd onder haar impuls uitgeverij Polis uit de grond gestampt of daar dient zich al een nieuwe dochter aan: uitgeverij Van Halewyck dus.Dat Pelckmans Van Halewyck graag ziet komen, past in de ambitieuze plannen van Thom Pelckmans en Eric Willems om van Pelckmans een brede publieksuitgeverij te maken. Eric Willems, directeur algemene boeken bij Pelckmans, vertelt aan de telefoon dat Pelckmans, naast het moederhuis in Kalmthout, binnenkort een tweede, nieuw onderkomen zal vinden in de Antwerpse stationsomgeving, kwestie van een optimale bereikbaarheid. De eerste nieuwe prospectus van Van Halewyck-Pelckmans verwacht hij dan voor de zomer van 2016.Goudhaantje Jeroen MeusMeer dan 100 jaar geleden begonnen als school- en educatieve uitgeverij begaf Pelckmans zich met de opslorping van Abimo op de markt van de jeugdboeken en met de recente oprichting van uitgeverij Polis ook op die van het literaire proza (en poëzie) en literaire non-fictieboek. Van Halewyck concentreerde zich de laatste jaren meer en meer op non-fictie: van kookboeken zoals die van goudhaantje Jeroen Meus tot politieke memoires.In de nieuwe constructie verhuist Lut Raymaekers als uitgever straks mee naar het nieuwe Pelckmans-pand. Zij blijft dus uitgever van de Van Halewyck-stal terwijl Van Halewyck zelf in de luwte plaats neemt.FH