Op de blog van uitgeverij Lannoo werd het overlijden van Godfried Lannoo bekend gemaakt. Hij werd geboren op 7 mei 1927 en overleed vandaag op 85-jarige leeftijd.

Godfried Lannoo zal vooral bekend blijven om de manier waarop hij de flamingantische uitgeverij van zijn vader Joris heeft verbreed naar een Nederlandstalige uitgeverij die met de modernste managementtechnieken mee is.

Toe Godfried in 1945 in het familiebedrijf stapte, dreef het assortiment vooral op Vlaamse uitgaven met een sterk strijdbaar, zeg maar: flamingantisch karakter. Lannoo junior, vierde van acht kinderen, bleef de missie van Lannoo senior trouw maar besefte dat de uitgeverij, wilde ze expanderen, moest meegaan met haar eigen tijd. Vandaar dat hij reeds in 1953 als een van de eersten aan de nog prille Vlerick Management School de knepen van het ondernemersvak leerde.

Hij verbreedde het aanbod samen met zijn broer Jan maar cultiveerde tegelijk de erfenis van zijn vader. Onder impuls van Godfried Lannoo kwam in de jaren 70 een nieuwe encyclopedie van de Vlaamse Beweging tot stand. Ondertussen engageerde hij zich als president van de Orde van den Prince, een genootschap voor Nederlandse taal en cultuur. Hij was er immers van overtuigd geraakt dat het flamingantisme van zijn vader thuis hoorde in een Groot-Nederlandse context.

In 1994 trok hij zich terug uit de actieve beleidsvoering van uitgeverij Lannoo en in 2002 stapte hij ook uit de Raad van Bestuur. Ondertussen was Lannoo in 1996 al door koning Boudewijn tot Ridder benoemd.

Frank Hellemans

Op de blog van uitgeverij Lannoo werd het overlijden van Godfried Lannoo bekend gemaakt. Hij werd geboren op 7 mei 1927 en overleed vandaag op 85-jarige leeftijd.Godfried Lannoo zal vooral bekend blijven om de manier waarop hij de flamingantische uitgeverij van zijn vader Joris heeft verbreed naar een Nederlandstalige uitgeverij die met de modernste managementtechnieken mee is.Toe Godfried in 1945 in het familiebedrijf stapte, dreef het assortiment vooral op Vlaamse uitgaven met een sterk strijdbaar, zeg maar: flamingantisch karakter. Lannoo junior, vierde van acht kinderen, bleef de missie van Lannoo senior trouw maar besefte dat de uitgeverij, wilde ze expanderen, moest meegaan met haar eigen tijd. Vandaar dat hij reeds in 1953 als een van de eersten aan de nog prille Vlerick Management School de knepen van het ondernemersvak leerde.Hij verbreedde het aanbod samen met zijn broer Jan maar cultiveerde tegelijk de erfenis van zijn vader. Onder impuls van Godfried Lannoo kwam in de jaren 70 een nieuwe encyclopedie van de Vlaamse Beweging tot stand. Ondertussen engageerde hij zich als president van de Orde van den Prince, een genootschap voor Nederlandse taal en cultuur. Hij was er immers van overtuigd geraakt dat het flamingantisme van zijn vader thuis hoorde in een Groot-Nederlandse context. In 1994 trok hij zich terug uit de actieve beleidsvoering van uitgeverij Lannoo en in 2002 stapte hij ook uit de Raad van Bestuur. Ondertussen was Lannoo in 1996 al door koning Boudewijn tot Ridder benoemd. Frank Hellemans