Twee verloren gewaande boeken die ooit eigendom waren van de gebroeders Grimm zijn teruggebracht naar de Humboldtuniversiteit in Berlijn, zo maakte de instelling bekend. De boeken van de beroemde 19de-eeuwse sprookjesverzamelaars, die deel uitmaakten van de historische collectie van de universiteit, waren al vermist sinds 1943.

Beide volumes uit de barokperiode maakten deel uit van een collectie die tijdens de Tweede Wereldoorlog in een zoutmijn in de Duitse deelstaat Saksen-Anhalt werd bewaard, om ze te beschermen tegen bommen. Daar werden ze vermoedelijk gestolen, vertelde Yong-Mi Rauch, hoofd van het departement historische collecties van de Berlijnse universiteit, aan het Duitse persagentschap DPA.

De vermiste boeken doken op in een veilinghuis in München. Het veilinghuis en de universiteit bereikten volgens Rauch een overeenkomst over de aankoop van de boeken. Een bedrag werd niet vrijgegeven. De Humboldtuniversiteit bezit meer dan 6.000 boeken uit de privécollectie van de gebroeders Grimm. (Belga)

Twee verloren gewaande boeken die ooit eigendom waren van de gebroeders Grimm zijn teruggebracht naar de Humboldtuniversiteit in Berlijn, zo maakte de instelling bekend. De boeken van de beroemde 19de-eeuwse sprookjesverzamelaars, die deel uitmaakten van de historische collectie van de universiteit, waren al vermist sinds 1943.Beide volumes uit de barokperiode maakten deel uit van een collectie die tijdens de Tweede Wereldoorlog in een zoutmijn in de Duitse deelstaat Saksen-Anhalt werd bewaard, om ze te beschermen tegen bommen. Daar werden ze vermoedelijk gestolen, vertelde Yong-Mi Rauch, hoofd van het departement historische collecties van de Berlijnse universiteit, aan het Duitse persagentschap DPA. De vermiste boeken doken op in een veilinghuis in München. Het veilinghuis en de universiteit bereikten volgens Rauch een overeenkomst over de aankoop van de boeken. Een bedrag werd niet vrijgegeven. De Humboldtuniversiteit bezit meer dan 6.000 boeken uit de privécollectie van de gebroeders Grimm. (Belga)