NL Film en TV B.V. hebben de rechten bemachtigd om de 'requiemroman' te verfilmen, maakte uitgeverij De Bezige Bij bekend.

"Zelden is in een Nederlandse roman het grootste verdriet dat ouders kan overkomen zo indringend beschreven", stellen producenten Sytze van der Laan en Alain de Levita.

Het boek is gebaseerd op het tragische ongeluk van de enige zoon van de auteur en zijn vrouw. Van der Heijden kreeg voor het werk de Libris Literatuur Prijs en de NS Publieksprijs.

De Bezige Bij maakte verder bekend dat uitgeverij Scribe het boek in het Engels gaat vertalen en uitbrengt in Engeland, Australië en Nieuw-Zeeland. De Duitse versie is inmiddels verschenen. Ook komen er dit jaar nog een Hongaarse en Chinese vertaling uit. (Belga/MS)

NL Film en TV B.V. hebben de rechten bemachtigd om de 'requiemroman' te verfilmen, maakte uitgeverij De Bezige Bij bekend. "Zelden is in een Nederlandse roman het grootste verdriet dat ouders kan overkomen zo indringend beschreven", stellen producenten Sytze van der Laan en Alain de Levita. Het boek is gebaseerd op het tragische ongeluk van de enige zoon van de auteur en zijn vrouw. Van der Heijden kreeg voor het werk de Libris Literatuur Prijs en de NS Publieksprijs. De Bezige Bij maakte verder bekend dat uitgeverij Scribe het boek in het Engels gaat vertalen en uitbrengt in Engeland, Australië en Nieuw-Zeeland. De Duitse versie is inmiddels verschenen. Ook komen er dit jaar nog een Hongaarse en Chinese vertaling uit. (Belga/MS)