Auteur Tom Lanoye zal het poëzieweekgeschenk voor de zevende Poëzieweek schrijven, zo hebben de initiatiefnemers bekendgemaakt. Het thema van volgend jaar is Vrijheid. De Poëzieweek begint op donderdag 31 januari 2019 in Vlaanderen en Nederland met de Gedichtendag.

De Poëzieweek is een Vlaams-Nederlands initiatief van onder meer de Stichting Lezen Vlaanderen, Boek.be en Poetry International. Tijdens de week krijgen mensen bij aankoop van 12,50 euro aan poëzie het poëzieweekgeschenk. Lanoye schreef alvast het gedicht 'Zonder handen, zonder tanden', dat het motto wordt van de Poëzieweek.

Auteur Tom Lanoye zal het poëzieweekgeschenk voor de zevende Poëzieweek schrijven, zo hebben de initiatiefnemers bekendgemaakt. Het thema van volgend jaar is Vrijheid. De Poëzieweek begint op donderdag 31 januari 2019 in Vlaanderen en Nederland met de Gedichtendag. De Poëzieweek is een Vlaams-Nederlands initiatief van onder meer de Stichting Lezen Vlaanderen, Boek.be en Poetry International. Tijdens de week krijgen mensen bij aankoop van 12,50 euro aan poëzie het poëzieweekgeschenk. Lanoye schreef alvast het gedicht 'Zonder handen, zonder tanden', dat het motto wordt van de Poëzieweek.