Voorzitter Hans Heestermans onderbrak het programma 'Een goedemorgen met...' om Tom Lanoye de prijs te overhandigen. De Groenman-taalprijs is een initiatief van de Stichting LOUT en wordt sinds 1993 elke twee jaar uitgereikt aan een mediapersoonlijkheid in Nederland of Vlaanderen die zich onderscheidt door goed en creatief gebruik van de Nederlandse taal. De Groenman-taalprijs bestaat uit een kunstwerk.

'Het ontroert me zeer dat ik, met mijn Waaslands accent, op dezelfde lijst mag staan met taalcoryfeeën als Martine Tanghe en Drs. P.', aldus de auteur in een reactie.

Dinsdag 25 september gaat zijn nieuwe tournee, 'Jubilee Lanoye', in première in de stadsschouwburg van Utrecht. Donderdag 27 september vindt de Vlaamse première plaats in de stadsschouwburg van Sint-Niklaas.

Voorzitter Hans Heestermans onderbrak het programma 'Een goedemorgen met...' om Tom Lanoye de prijs te overhandigen. De Groenman-taalprijs is een initiatief van de Stichting LOUT en wordt sinds 1993 elke twee jaar uitgereikt aan een mediapersoonlijkheid in Nederland of Vlaanderen die zich onderscheidt door goed en creatief gebruik van de Nederlandse taal. De Groenman-taalprijs bestaat uit een kunstwerk. 'Het ontroert me zeer dat ik, met mijn Waaslands accent, op dezelfde lijst mag staan met taalcoryfeeën als Martine Tanghe en Drs. P.', aldus de auteur in een reactie. Dinsdag 25 september gaat zijn nieuwe tournee, 'Jubilee Lanoye', in première in de stadsschouwburg van Utrecht. Donderdag 27 september vindt de Vlaamse première plaats in de stadsschouwburg van Sint-Niklaas.