In de ongeveer anderhalf uur durende brunch worden vier kwalitatief hoogstaande recente Nederlandstalige boeken voorgesteld.De algemeen directeur van de Handelsbeurs Concertzaal, Stefaan D'Haeze, zal vanaf half elf een welkomstwoord geven.

Peter Verhelst

Daarna is het de beurt aan voormalig Knack-journalist Piet Piryns. Hij praat met auteur Peter Verhelst over diens roman 'De allerlaatste caracara ter wereld', die anderhalve maand verschenen is. Verhelst graaide met het sprookjesboek 'Het geheim van de keel van de nachtegaal' in 2009 al een resem prijzen weg zoals De Guiden Uil, de Woutertje Pieterseprijs, de boekenwelp en de Gouden Griffel. Hij kreeg ook de White Raven Special Mention 2009, een eer die dit jaar te beurt viel aan Jan Dewitte en Freya Vlerick met hun Vlaams kinderboek 'Rare Snuiters'.

Peter Terrin
In het volgende interview leidt VRT-journalist Lukas De Vos het gesprek met Peter Terrins roman 'Post Mortem'. Terrin heeft vier romans en twee verhalenbundels geschreven, waaronder 'De bewaker', die op de shortlist van de Libris Literatuurprijs 2010 stond en de European Union Prize for Literature 2010 won.

Tom Lanoye [lanwa:]

Als voorlaatste wapenfeit praat Tom Lanoye met VRT- en EU-specialist Rob Heirbaut over zijn drie heruitgegeven romans in de bundel 'De Wase Trilogie: Een slagerszoon met een brilletje, Kartonnen dozen, Sprakeloos'. Prometheus gaf het boek uit op 31 januari van dit jaar en elk exemplaar weegt bijna anderhalve kilogram. Lanoyes naam staat op elk van de drie boeken ook nog eens in het fonetisch, omdat velen zijn naam op zijn Nederlands uitspreken: 'meneer Lannooie'.

Michaël Vandebril
Hekkensluiter van de middag is Michaël Vandebril, directeur van Antwerpen Boekenstad. Hij leest enkele gedichten voor uit zijn poëziedebuut 'Het vertrek van Maeterlinck'. Vandebril is een van de vier kansmakers op de C.Buddingh'-prijs 2012. Die wordt voor de vijfentwintigste keer uitgereikt aan het beste Nederlandstalige poëziedebuut van het voorbije jaar. Op het Poetry International Festival in Rotterdam valt donderdag 14 juni het verdict voor Vandebril.

Ditmaal gaat het late ontbijtbuffet door in de Handelsbeurs Concertzaal op de Kouter in Gent, op 3 juni.

Lezen op zondag is bedoeld voor de meerwaardezoekers onder de literatuurliefhebbers. Het sluit af met een signeersessie van de aanwezige auteurs en een dessert. Inschrijven kunt u hier (65 euro per persoon). (SDG)

In de ongeveer anderhalf uur durende brunch worden vier kwalitatief hoogstaande recente Nederlandstalige boeken voorgesteld.De algemeen directeur van de Handelsbeurs Concertzaal, Stefaan D'Haeze, zal vanaf half elf een welkomstwoord geven. Peter Verhelst Daarna is het de beurt aan voormalig Knack-journalist Piet Piryns. Hij praat met auteur Peter Verhelst over diens roman 'De allerlaatste caracara ter wereld', die anderhalve maand verschenen is. Verhelst graaide met het sprookjesboek 'Het geheim van de keel van de nachtegaal' in 2009 al een resem prijzen weg zoals De Guiden Uil, de Woutertje Pieterseprijs, de boekenwelp en de Gouden Griffel. Hij kreeg ook de White Raven Special Mention 2009, een eer die dit jaar te beurt viel aan Jan Dewitte en Freya Vlerick met hun Vlaams kinderboek 'Rare Snuiters'. Peter Terrin In het volgende interview leidt VRT-journalist Lukas De Vos het gesprek met Peter Terrins roman 'Post Mortem'. Terrin heeft vier romans en twee verhalenbundels geschreven, waaronder 'De bewaker', die op de shortlist van de Libris Literatuurprijs 2010 stond en de European Union Prize for Literature 2010 won. Tom Lanoye [lanwa:] Als voorlaatste wapenfeit praat Tom Lanoye met VRT- en EU-specialist Rob Heirbaut over zijn drie heruitgegeven romans in de bundel 'De Wase Trilogie: Een slagerszoon met een brilletje, Kartonnen dozen, Sprakeloos'. Prometheus gaf het boek uit op 31 januari van dit jaar en elk exemplaar weegt bijna anderhalve kilogram. Lanoyes naam staat op elk van de drie boeken ook nog eens in het fonetisch, omdat velen zijn naam op zijn Nederlands uitspreken: 'meneer Lannooie'. Michaël Vandebril Hekkensluiter van de middag is Michaël Vandebril, directeur van Antwerpen Boekenstad. Hij leest enkele gedichten voor uit zijn poëziedebuut 'Het vertrek van Maeterlinck'. Vandebril is een van de vier kansmakers op de C.Buddingh'-prijs 2012. Die wordt voor de vijfentwintigste keer uitgereikt aan het beste Nederlandstalige poëziedebuut van het voorbije jaar. Op het Poetry International Festival in Rotterdam valt donderdag 14 juni het verdict voor Vandebril. Ditmaal gaat het late ontbijtbuffet door in de Handelsbeurs Concertzaal op de Kouter in Gent, op 3 juni. Lezen op zondag is bedoeld voor de meerwaardezoekers onder de literatuurliefhebbers. Het sluit af met een signeersessie van de aanwezige auteurs en een dessert. Inschrijven kunt u hier (65 euro per persoon). (SDG)