Toekomst van het boek

Het BoekenOverleg, de koepel van de Vlaamse boekensector, organiseert op 23 april de ‘Staat van het Boek’, een dialoog tussen alle traditionele spelers in het boekenvak.

Maandag 23 april is het Wereldboekendag. In de Antwerpse Singel wordt er dan gedebatteerd over de ontwikkelingen in het boekenvak. Erik Vlaminck, voorzitter BoekenOverleg, leidt de dans. Daniël Ropers, directeur Bol.com, is de meest opgemerkte gast.

Door de opkomst van de onlinewinkels hebben alle boekhandels er een ferme concurrent bijgekregen. Daniël Ropers van Bol.com, momenteel de belangrijkste speler in de Nederlandstalige, literaire internetdistributie, geeft tekst en uitleg bij het succes van de webshops. Ook de rol van de uitgever, de invloed van de lezer door sociale media en blogs, en de talrijke websites – van Lulu tot Boekscout – die het mogelijk maken om zelf boeken uit te brengen, worden onder de loep gelegd.

Uitgevers maar ook academici

Met de vraag ‘Hoe kunnen alle spelers zich van elkaar blijven onderscheiden?’ is de toon gezet. Zowel auteurs, uitgevers, boekenverkopers, bibliothecarissen en lezers wisselen van gedachten. Academici, politici en andere professionelen uit het boekenvak vervoegen het lijstje.

Sprekers

Schrijver Christophe Vekeman en uitgever Harold Polis van de Bezige Bij Antwerpen hebben het over de relatie tussen de auteur enerzijds en de uitgever anderzijds. Hoe het met de band tussen lezer en auteur anno 2012 gesteld is, verduidelijken schrijver Erik Vlaminck en literatuurprof Ronald Soetaert (UGent).

SDG en FH





‘De Staat van het Boek’ gaat door in het internationaal kunstencentrum deSingel in Antwerpen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content