Elvin Post werd de verrassende winnaar van de Diamanten Kogel 2011 voor zijn thriller 'Roomservice'. Het was de tiende editie van deze Nederlandstalige thrillerprijs voor beste spannende oorspronkelijk Nederlandstalige boek.

De Diamanten Kogel werd voor de tiende keer feestelijk uitgereikt in het Antwerpse Stadhuis door schepen van Cultuur Philip Heylen (CD&V).

De jury, onder voorzitterschap van Henri-Floris Jespers, bekroonde 'Roomservice' van Elvin Post.In het juryverslag klonk de verantwoording als volgt: 'Eindelijk eens een detective die alleen maar doet waarvoor hij betaald wordt. IJzersterke en uitermate geloofwaardige karakters. Afstandelijk cynisme én diepmenselijke empathie. Uitstekende dialogen, treffende observaties. Een aanstekelijk verhaal vol vaart en plot uit de kunst. Verwikkelingen die rustig van kwaad tot erger worden. Vaart, spanning, humor, plot, personages, alles keurig in de hand gehouden in vloeiende, bijna swingende stijl en voortreffelijke gedoseerd neergezet. Wat wil een
mens nog meer?'

De jury koos een tijdje terug uit een recordaantal van 107 inzendingen 6 genomineerden, waaronder Peter Buwalda met 'Bonita Avenue'. Uiteindelijk zegevierde dus een andere Nederlander.Verleden jaar was Mieke de Loof ('Wrede schoonheid') de gelukkige en het jaar daarvoor Bavo Dooghe ('Stiletto Libretto').

(Persbericht)

Frank Hellemans

Elvin Post werd de verrassende winnaar van de Diamanten Kogel 2011 voor zijn thriller 'Roomservice'. Het was de tiende editie van deze Nederlandstalige thrillerprijs voor beste spannende oorspronkelijk Nederlandstalige boek.De Diamanten Kogel werd voor de tiende keer feestelijk uitgereikt in het Antwerpse Stadhuis door schepen van Cultuur Philip Heylen (CD&V).De jury, onder voorzitterschap van Henri-Floris Jespers, bekroonde 'Roomservice' van Elvin Post.In het juryverslag klonk de verantwoording als volgt: 'Eindelijk eens een detective die alleen maar doet waarvoor hij betaald wordt. IJzersterke en uitermate geloofwaardige karakters. Afstandelijk cynisme én diepmenselijke empathie. Uitstekende dialogen, treffende observaties. Een aanstekelijk verhaal vol vaart en plot uit de kunst. Verwikkelingen die rustig van kwaad tot erger worden. Vaart, spanning, humor, plot, personages, alles keurig in de hand gehouden in vloeiende, bijna swingende stijl en voortreffelijke gedoseerd neergezet. Wat wil een mens nog meer?'De jury koos een tijdje terug uit een recordaantal van 107 inzendingen 6 genomineerden, waaronder Peter Buwalda met 'Bonita Avenue'. Uiteindelijk zegevierde dus een andere Nederlander.Verleden jaar was Mieke de Loof ('Wrede schoonheid') de gelukkige en het jaar daarvoor Bavo Dooghe ('Stiletto Libretto').(Persbericht)Frank Hellemans