Bravenewbooks.nl, dat vandaag online is gegaan, is opgezet door Singel Uitgevers, Bol.com en Mijnbestseller.nl. Tot Singel Uitgevers behoren Querido (uitgever van onder meer Thomas Rosenboom), Nijgh & Van Ditmar (Arnon Grunberg), Athenaeum-Polak & van Gennep (Dante) en de kinderboekuitgevers Leopold en Ploegsma (de Kikker-boeken). Zij bieden nu de expertise van hun schrijvers en hun diensten op het gebied van productie, redactie en promotie aan.

Brave New Books werkt zoals veel andere uitgeefplatforms die de afgelopen tien jaar zijn opgezet: van het Amerikaanse Lulu tot het Vlaamse Shopmybook.be (vroeger Unibook.be). Iedere schrijver kan zijn manuscript gratis uploaden, van een omslag voorzien en te koop aanbieden. Op het moment dat iemand het boek koopt, houdt de site een percentage van de verkoopprijs in - zo hoopt het bedrijf winst te maken op zijn investering.

Extra's

Interessant zijn vooral de extra's die Brave New Books aanbiedt. Tegen een nader overeen te komen prijs kan iedereen een leesrapport of een gesprek over zijn werk krijgen van schrijvers als Kees 't Hart, Gouden Boekenuil-winnaar David Pefko, Jamal Ouariachi, Thomas Rosenboom, Carolina Trujillo, Jan van Aken, Daan Remmerts de Vries, de Nederlandse Dichter des Vaderlands Anne Vegter, kinderboekauteur Hans Kuyper en vele anderen.

9 euro per 1000 woorden

Daarnaast zijn dezelfde professionals te huur die ook voor deze fondsauteurs werken. Zij bieden letterlijk alle diensten aan die een uitgeverij doorgaans verricht: van het maken van een leesscan voor 90 euro, correctie voor 9 euro per 1000 woorden of opmaak van een ePub-bestand voor 2,20 euro per 1000 woorden. Voor de verkoop werkt Bol.com mee. De met afstand grootste internetboekhandel van Nederland en Vlaanderen heeft een eigen site voor Brave New Books ingericht.

Querido Academie

Brave New Books is niet het eerste initiatief van Singel Uitgevers om zijn eigen expertise te gelde te maken. Vorige week lanceerde Querido de Querido Academie, waar beginnende en gevorderde schrijvers masterclasses en individuele begeleiding kunnen volgen. Voor ieder genre geven Querido-schrijvers een masterclass: van de roman en de biografie tot de familiegeschiedenis en poëzie. Querido-redacteuren geven cursussen literair redigeren en kopij persklaar maken.

Maarten Dessing

Bravenewbooks.nl, dat vandaag online is gegaan, is opgezet door Singel Uitgevers, Bol.com en Mijnbestseller.nl. Tot Singel Uitgevers behoren Querido (uitgever van onder meer Thomas Rosenboom), Nijgh & Van Ditmar (Arnon Grunberg), Athenaeum-Polak & van Gennep (Dante) en de kinderboekuitgevers Leopold en Ploegsma (de Kikker-boeken). Zij bieden nu de expertise van hun schrijvers en hun diensten op het gebied van productie, redactie en promotie aan. Brave New Books werkt zoals veel andere uitgeefplatforms die de afgelopen tien jaar zijn opgezet: van het Amerikaanse Lulu tot het Vlaamse Shopmybook.be (vroeger Unibook.be). Iedere schrijver kan zijn manuscript gratis uploaden, van een omslag voorzien en te koop aanbieden. Op het moment dat iemand het boek koopt, houdt de site een percentage van de verkoopprijs in - zo hoopt het bedrijf winst te maken op zijn investering. Extra's Interessant zijn vooral de extra's die Brave New Books aanbiedt. Tegen een nader overeen te komen prijs kan iedereen een leesrapport of een gesprek over zijn werk krijgen van schrijvers als Kees 't Hart, Gouden Boekenuil-winnaar David Pefko, Jamal Ouariachi, Thomas Rosenboom, Carolina Trujillo, Jan van Aken, Daan Remmerts de Vries, de Nederlandse Dichter des Vaderlands Anne Vegter, kinderboekauteur Hans Kuyper en vele anderen. 9 euro per 1000 woorden Daarnaast zijn dezelfde professionals te huur die ook voor deze fondsauteurs werken. Zij bieden letterlijk alle diensten aan die een uitgeverij doorgaans verricht: van het maken van een leesscan voor 90 euro, correctie voor 9 euro per 1000 woorden of opmaak van een ePub-bestand voor 2,20 euro per 1000 woorden. Voor de verkoop werkt Bol.com mee. De met afstand grootste internetboekhandel van Nederland en Vlaanderen heeft een eigen site voor Brave New Books ingericht. Querido Academie Brave New Books is niet het eerste initiatief van Singel Uitgevers om zijn eigen expertise te gelde te maken. Vorige week lanceerde Querido de Querido Academie, waar beginnende en gevorderde schrijvers masterclasses en individuele begeleiding kunnen volgen. Voor ieder genre geven Querido-schrijvers een masterclass: van de roman en de biografie tot de familiegeschiedenis en poëzie. Querido-redacteuren geven cursussen literair redigeren en kopij persklaar maken. Maarten Dessing