De waarde van de originele tekeningen voor het Suske en Wiske-album 'De apekermis' - in de nieuwe spelling wordt dat 'De apenkermis' mét tussen -n dus - werd geschat op 15.000 tot 18.000 euro. Zondag brachten de tekeningen een veelvoud op van de geschatte waarde: 98.500 euro.

Parodie op films

Dat strips in zijn, zeker bij verzamelaars, is al langer bekend. Maar toch. Het Franse veilinghuis Millon deed weer gouden zaakjes toen het zondag onder andere de originele tekenplaten in zwart-wit van 'De apekermis' te koop aanbood.

'De apekermis' kwam uit in de jaren 1960 en was een parodie op 'De apenplaneet' en 'James Bond'-films uit die periode: apen nemen de aarde over en Suske en Wiske - en Lambik vooral -verzetten zich in James Bond-stijl tegen die putsch.

De waarde van de originele tekeningen voor het Suske en Wiske-album 'De apekermis' - in de nieuwe spelling wordt dat 'De apenkermis' mét tussen -n dus - werd geschat op 15.000 tot 18.000 euro. Zondag brachten de tekeningen een veelvoud op van de geschatte waarde: 98.500 euro.Parodie op filmsDat strips in zijn, zeker bij verzamelaars, is al langer bekend. Maar toch. Het Franse veilinghuis Millon deed weer gouden zaakjes toen het zondag onder andere de originele tekenplaten in zwart-wit van 'De apekermis' te koop aanbood. 'De apekermis' kwam uit in de jaren 1960 en was een parodie op 'De apenplaneet' en 'James Bond'-films uit die periode: apen nemen de aarde over en Suske en Wiske - en Lambik vooral -verzetten zich in James Bond-stijl tegen die putsch.