Willy Vandersteens striphelden Suske en Wiske zijn niet meteen een veroveringstocht van China begonnen, maar boeren er met oplages van 5.000 exemplaren per album behoorlijk goed. Dat schrijft de Gazet van Antwerpen.

Een jaar na lancering van de Chinese vertalingen heeft jeugduitgeverij Liaoning Publishing House een contract getekend voor nog eens tien albums van "Susu he Weiwei".

Vijftien jaar geleden probeerden Sus en Wis onder de namen 'Bobu en Bobe' reeds voet aan Chinese wal te krijgen, maar dat liep toen spaak omdat de cultuurverschillen nog te groot waren.

Jommeke en de Smurfen

Volgens stripkenner Geert De Weyer ligt desondanks in China nog een hele stripmarkt open ligt. Volgens hem is Jommeke van Jef Neys de volgende Vlaamse stripheld die op de Aziatische markt losgelaten zal worden. Ondertussen is Liaoning Publishing House al bezig om De Smurfen, de blauwe geesteskinderen van Peyo die de wereld al voor een stuk veroverd hebben, te vertalen.

Willy Vandersteens striphelden Suske en Wiske zijn niet meteen een veroveringstocht van China begonnen, maar boeren er met oplages van 5.000 exemplaren per album behoorlijk goed. Dat schrijft de Gazet van Antwerpen. Een jaar na lancering van de Chinese vertalingen heeft jeugduitgeverij Liaoning Publishing House een contract getekend voor nog eens tien albums van "Susu he Weiwei". Vijftien jaar geleden probeerden Sus en Wis onder de namen 'Bobu en Bobe' reeds voet aan Chinese wal te krijgen, maar dat liep toen spaak omdat de cultuurverschillen nog te groot waren. Jommeke en de SmurfenVolgens stripkenner Geert De Weyer ligt desondanks in China nog een hele stripmarkt open ligt. Volgens hem is Jommeke van Jef Neys de volgende Vlaamse stripheld die op de Aziatische markt losgelaten zal worden. Ondertussen is Liaoning Publishing House al bezig om De Smurfen, de blauwe geesteskinderen van Peyo die de wereld al voor een stuk veroverd hebben, te vertalen.