De bekendste stripfiguur uit het oeuvre van Buth was Thomas Pips. Jarenlang tekende Buth tijdens de Ronde van Frankrijk cartoons in de kranten waarin Thomas Pips de hoofdrol speelde. In elke cartoon zat een muis verborgen. Het was die bekende muis die een centrale plaats

innam in een tentoonstelling die in 2007 nog werd gewijd aan Buth, in

de Sint-Pietersabdij in Gent.

De Budt werd geboren in Den Haag, op 19 februari 1919, nadat zijn ouders tijdens de oorlog naar daar waren gevlucht. Volgens zijn uitgever was hij een van de allereerste Belgische striptekenaars, en begon hij al in de jaren dertig met het maken van strips.

De bekendste stripfiguur uit het oeuvre van Buth was Thomas Pips. Jarenlang tekende Buth tijdens de Ronde van Frankrijk cartoons in de kranten waarin Thomas Pips de hoofdrol speelde. In elke cartoon zat een muis verborgen. Het was die bekende muis die een centrale plaats innam in een tentoonstelling die in 2007 nog werd gewijd aan Buth, in de Sint-Pietersabdij in Gent. De Budt werd geboren in Den Haag, op 19 februari 1919, nadat zijn ouders tijdens de oorlog naar daar waren gevlucht. Volgens zijn uitgever was hij een van de allereerste Belgische striptekenaars, en begon hij al in de jaren dertig met het maken van strips.