Never a dull moment with Stieg Larsson. Eerst was daar natuurlijk zijn beruchte 'Millennium'-trilogie die als thriller van het millennium kan worden bestempeld. Vervolgens zijn er de films naar de roman en de soap rond zijn auteursrechten. Dan zijn er biografen die beweren dat Larsson eigenlijk niet kon schrijven. En nu duiken er onuitgegeven verhalen op van de 17-jarige Larsson.

De Zweedse Nationale Bibliotheek kwam in het bezit van enkele sf-verhalen die tiener Larsson in de zeventiger jaren aan een science fiction-blad had ingestuurd. 'Jules Vernes Magazine', zoals dit blad heel toepasselijk heet, maakte deze nooit gepubliceerde verhalen nu over aan de Nationale Bibliotheek.

Of ze al dan niet worden gepubliceerd, hangt af van de erven Larsson. Het Larsson-feuilleton is dus nog niet ten einde.

Frank Hellemans

Never a dull moment with Stieg Larsson. Eerst was daar natuurlijk zijn beruchte 'Millennium'-trilogie die als thriller van het millennium kan worden bestempeld. Vervolgens zijn er de films naar de roman en de soap rond zijn auteursrechten. Dan zijn er biografen die beweren dat Larsson eigenlijk niet kon schrijven. En nu duiken er onuitgegeven verhalen op van de 17-jarige Larsson.De Zweedse Nationale Bibliotheek kwam in het bezit van enkele sf-verhalen die tiener Larsson in de zeventiger jaren aan een science fiction-blad had ingestuurd. 'Jules Vernes Magazine', zoals dit blad heel toepasselijk heet, maakte deze nooit gepubliceerde verhalen nu over aan de Nationale Bibliotheek.Of ze al dan niet worden gepubliceerd, hangt af van de erven Larsson. Het Larsson-feuilleton is dus nog niet ten einde.Frank Hellemans