Tussen 2 oktober en 15 november beoordeelden ruim 187.000 consumenten meer dan zeventig retailers in 25 verschillende categorieën. Na de eerste stemronde, die plaatsvond van 15 mei tot en met 15 augustus 2017, won Standaard Boekhandel al de beide trofeeën in de categorie 'Leeswaren' ('Beste Winkelketen' én 'Beste Webwinkel'). Ook in de finale - de competitie tussen alle categoriewinnaars over alle sectoren heen - slaagde de keten erin om de hoogste score van alle retailers te halen.

Geert Schotte, CEO van Standaard Boekhandel kijkt met veel dankbaarheid terug op het afgelopen jaar: 'We zijn als retailer ontzettend trots om voor de allereerste keer ook de trofee van de hoofdwinnaar Beste Winkelketen van België 2017 - 2018 op ons palmares te mogen zetten. Onze klanten bezorgen ons hiermee een enorme erkenning voor alle inspanningen die onze medewerkers leveren'.

Geen eindpunt, maar een beginpunt

Geert Schotte besluit: 'Deze prijs is vanzelfsprekend geen eindpunt, maar net het beginpunt om het morgen nóg beter te doen. Hiermee willen we aan onze klanten bewijzen dat we die titel helemaal waard zijn. We blijven verder investeren in onze basiswaarden: een hoge service en persoonlijk contact en advies. Ons uitgebreide winkelnetwerk in combinatie met onze webwinkel biedt ons de mogelijkheid de klant te bedienen waar en wanneer hij dat wenst.

Standaard Boekhandel biedt een uitgebreide collectie boeken, strips en pers aan, aangevuld met een ruim assortiment cd's, papierwaren, dvd's en geschenkboxen. In 2011 lanceerde de keten zijn eigen webwinkel. In 2014 kwam daar een e-bookplatform bij, met bijhorende tolino e-reader. Datzelfde jaar nam Standaard Boekhandel de Franstalige boek- en papierwarenketen Club over, zodat het als Belgische groep actief werd. Als groep telt Standaard 178 winkels, verspreid over heel België.