Hij was graag zelf militair geworden maar een oogprobleem maakte hem ongeschikt voor de dienst. Hij werd dan maar verzekeringsmakelaar en vierde zijn passie voor militaire scheepvaart en afluistertechnieken bot in succesvolle militaire spionagethrillers.

Koude Oorlog

'The Hunt for Red October', zijn debuut uit 1984, zette hem al meteen op de kaart als thrillerauteur. De filmversie met Sean Connery in de hoofdrol als gentleman-bevelhebber van een duikboot deed de rest. En ook natuurlijk president Reagans endorsement voor het boek.Hij bekende in een interview dat hij versteld stond van het reality-karakter van de scènes.

De Koude Oorlog, zoals die in zijn debuut zo overtuigend aan bod kwam, was oorspronkelijk zijn biotoop maar geleidelijk aan verbreedde hij zijn focus tot de wereld van de inlichtingendienst. 'Patriot Games' en 'The Sum of all Fears' waren zijn volgende grote successen, ook op het witte doek.

Games

Hij schreef een 70-tal thrillers waarvan een groot deel in het Nederlands werd vertaald. Hij stimuleerde niet alleen de filmversie van enkelen van zijn romans maar werd ook een belangrijke speler in de gamewereld.

Hij creëerde onder het label 'Red Storm Entertainment' een eigen gamemerk en cashte naar verluidt 45 miljoen dollar toen hij het doorverkocht aan Ubizen dat de oorspronkelijke merknaam bleef behouden. Vooral 'Splinter Cell' maakte ook in Vlaanderen furore in de wereld van de gamers.

Frank Hellemans

Hij was graag zelf militair geworden maar een oogprobleem maakte hem ongeschikt voor de dienst. Hij werd dan maar verzekeringsmakelaar en vierde zijn passie voor militaire scheepvaart en afluistertechnieken bot in succesvolle militaire spionagethrillers.Koude Oorlog'The Hunt for Red October', zijn debuut uit 1984, zette hem al meteen op de kaart als thrillerauteur. De filmversie met Sean Connery in de hoofdrol als gentleman-bevelhebber van een duikboot deed de rest. En ook natuurlijk president Reagans endorsement voor het boek.Hij bekende in een interview dat hij versteld stond van het reality-karakter van de scènes.De Koude Oorlog, zoals die in zijn debuut zo overtuigend aan bod kwam, was oorspronkelijk zijn biotoop maar geleidelijk aan verbreedde hij zijn focus tot de wereld van de inlichtingendienst. 'Patriot Games' en 'The Sum of all Fears' waren zijn volgende grote successen, ook op het witte doek.GamesHij schreef een 70-tal thrillers waarvan een groot deel in het Nederlands werd vertaald. Hij stimuleerde niet alleen de filmversie van enkelen van zijn romans maar werd ook een belangrijke speler in de gamewereld. Hij creëerde onder het label 'Red Storm Entertainment' een eigen gamemerk en cashte naar verluidt 45 miljoen dollar toen hij het doorverkocht aan Ubizen dat de oorspronkelijke merknaam bleef behouden. Vooral 'Splinter Cell' maakte ook in Vlaanderen furore in de wereld van de gamers.Frank Hellemans