Het boek moet verschenen zijn tussen 1 september 2018 en 30 juni 2019. Zes boeken werden genomineerd, waarbij ook twee debuten van Vlaamse auteurs. Naast singer-songwriter Hannelore Bedert met 'Lam' (uitgeverij Angèle) is Femke Vindevogel met 'Confituurwijk' (Van Oorschot) voorgedragen.

Een zes leden tellende jury onder voorzitterschap van Jos Geysels selecteerde uit de ingezonden boeken zes genomineerden. Naast Hannelore Bedert en Femke Vindevogel zijn de andere kanshebbers de Nederlandse auteurs Annemarie Haverkamp met 'De achtste dag' (Lebowski), Mariken Heitman met 'De wateraap' (Atlas Contact), Julien Ignacio met 'Kus' (Van Oorschot) en Tim Kamps met 'De verschrikkelijke jaren tachtig' (Lebowski). Aan de prijs hangt een geldbedrag van 7.000 euro vast.

De prijsuitreiking van De Bronzen Uil en de publieksprijs sluit Het Betere Boek in de Krook en de Minardschouwburg in Gent af.

De Antwerpse Lenny Peeters won vorig jaar De Bronzen Uil met 'Dochter', Bert Moerman won toen de publieksprijs.

Het boek moet verschenen zijn tussen 1 september 2018 en 30 juni 2019. Zes boeken werden genomineerd, waarbij ook twee debuten van Vlaamse auteurs. Naast singer-songwriter Hannelore Bedert met 'Lam' (uitgeverij Angèle) is Femke Vindevogel met 'Confituurwijk' (Van Oorschot) voorgedragen.Een zes leden tellende jury onder voorzitterschap van Jos Geysels selecteerde uit de ingezonden boeken zes genomineerden. Naast Hannelore Bedert en Femke Vindevogel zijn de andere kanshebbers de Nederlandse auteurs Annemarie Haverkamp met 'De achtste dag' (Lebowski), Mariken Heitman met 'De wateraap' (Atlas Contact), Julien Ignacio met 'Kus' (Van Oorschot) en Tim Kamps met 'De verschrikkelijke jaren tachtig' (Lebowski). Aan de prijs hangt een geldbedrag van 7.000 euro vast. De prijsuitreiking van De Bronzen Uil en de publieksprijs sluit Het Betere Boek in de Krook en de Minardschouwburg in Gent af. De Antwerpse Lenny Peeters won vorig jaar De Bronzen Uil met 'Dochter', Bert Moerman won toen de publieksprijs.