La Petite Bande, het barokorkest dat hij in 1972 oprichtte, nam de Cantate nr 147 'Herz und Mund und Tat und Leben' van Bach op dat als cd bij het boek gevoegd wordt. De

opbrengst van de verkoop van het boek, dat in eigen beheer werd uitgegeven, gaat naar La Petite Bande.

Kuijken richtte in 1972 La Petite Bande op en in 1986 het Kuijken Strijkkwartet. Als violist, dirigent en leraar was en is hij nog steeds actief in heel Europa, Australië, het Verre Oosten, Zuid- en Noord-Amerika. In 2007 kreeg hij een eredoctoraat aan de KU Leuven en in 2009 was hij laureaat van de Prijs voor Algemene Culturele Verdienste van

de Vlaamse Gemeenschap.

Voortbestaan La Petite Bande onzeker

Sinds het schrappen van de Vlaamse subsidie ten belope van 560.000 euro per jaar is La Petite Bande in zijn voortbestaan bedreigd. Tijdens een recente benefietconcert in Brussel werden enkele geldinzamelacties gelanceerd. Zo werd in de schoot van de Koning Boudewijnstichting het Fonds 'Vrienden van La Petite Bande' opgericht om giften te verzamelen.

Daarnaast is een gelijknamig initiatief "Vrienden van La Petite Bande" in het leven geroepen dat eveneens donaties verzamelt. Wie 50 euro per jaar doneert krijgt het statuut van 'Vriend", bij een eenmalige gift van 1000 euro wordt men "Vriend voor het leven". (Belga/MS)

La Petite Bande, het barokorkest dat hij in 1972 oprichtte, nam de Cantate nr 147 'Herz und Mund und Tat und Leben' van Bach op dat als cd bij het boek gevoegd wordt. De opbrengst van de verkoop van het boek, dat in eigen beheer werd uitgegeven, gaat naar La Petite Bande. Kuijken richtte in 1972 La Petite Bande op en in 1986 het Kuijken Strijkkwartet. Als violist, dirigent en leraar was en is hij nog steeds actief in heel Europa, Australië, het Verre Oosten, Zuid- en Noord-Amerika. In 2007 kreeg hij een eredoctoraat aan de KU Leuven en in 2009 was hij laureaat van de Prijs voor Algemene Culturele Verdienste van de Vlaamse Gemeenschap.Voortbestaan La Petite Bande onzekerSinds het schrappen van de Vlaamse subsidie ten belope van 560.000 euro per jaar is La Petite Bande in zijn voortbestaan bedreigd. Tijdens een recente benefietconcert in Brussel werden enkele geldinzamelacties gelanceerd. Zo werd in de schoot van de Koning Boudewijnstichting het Fonds 'Vrienden van La Petite Bande' opgericht om giften te verzamelen. Daarnaast is een gelijknamig initiatief "Vrienden van La Petite Bande" in het leven geroepen dat eveneens donaties verzamelt. Wie 50 euro per jaar doneert krijgt het statuut van 'Vriend", bij een eenmalige gift van 1000 euro wordt men "Vriend voor het leven". (Belga/MS)