De schrijvers willen opheldering van uitgeversgroep VBK, het moederbedrijf, over de aanleiding voor de overstap van de uitgeefster en de toekomst van Atlas. Tot het zover is, doen ze niks meer voor VKB.

'Wij vrezen dat de belangen van uitgeversgroep VBK niet stroken met de waarden van uitgeverij Atlas Contact', melden ze op het internet. 'Zolang VBK ons geen volledige openheid geeft over het vertrek van Mizzi en de koers die men de komende jaren voor Atlas Contact voor ogen heeft, leggen wij uit liefde voor de literatuur en onze uitgeverij waar het VBK betreft de pen neer'.

De lijst van ondertekenaars vermeldt onder andere Adriaan van Dis, Geert Mak, Yvonne Kroonenberg, Vonne van der Meer, Mensje van Keulen, Hanna Bervoets en Lieve Joris.

Deze week raakte bekend dat Mizzi van der Pluijm opstapt naar de jonge concurrent Das Mag.

Atlas kopen?

VBK-directeur Wiet de Bruijn betreurt dat het niet is gelukt Van der Pluijm ervan te overtuigen dat de autonomie en koers van Atlas Contact niet in gevaar zijn. Om tegenwicht te bieden aan online-aanbieders van boeken wil hij zelf het initiatief houden voor e-book-ontwikkelingen en andere uitgeverijen overnemen. Van der Pluijm zou enkel willen blijven, als ze Atlas Contact had kunnen kopen. 'Ik bied de auteurs mijn verontschuldigingen aan voor de manier waarop is gecommuniceerd en de onrust die is ontstaan door haar vertrek.' In persoonlijke gesprekken gaat hij de schrijvers zijn zienswijze uitleggen. De Bruijn zei vrijdagavond geen signalen te hebben dat schrijvers ook willen vertrekken.

De schrijvers willen opheldering van uitgeversgroep VBK, het moederbedrijf, over de aanleiding voor de overstap van de uitgeefster en de toekomst van Atlas. Tot het zover is, doen ze niks meer voor VKB. 'Wij vrezen dat de belangen van uitgeversgroep VBK niet stroken met de waarden van uitgeverij Atlas Contact', melden ze op het internet. 'Zolang VBK ons geen volledige openheid geeft over het vertrek van Mizzi en de koers die men de komende jaren voor Atlas Contact voor ogen heeft, leggen wij uit liefde voor de literatuur en onze uitgeverij waar het VBK betreft de pen neer'. De lijst van ondertekenaars vermeldt onder andere Adriaan van Dis, Geert Mak, Yvonne Kroonenberg, Vonne van der Meer, Mensje van Keulen, Hanna Bervoets en Lieve Joris. Deze week raakte bekend dat Mizzi van der Pluijm opstapt naar de jonge concurrent Das Mag. VBK-directeur Wiet de Bruijn betreurt dat het niet is gelukt Van der Pluijm ervan te overtuigen dat de autonomie en koers van Atlas Contact niet in gevaar zijn. Om tegenwicht te bieden aan online-aanbieders van boeken wil hij zelf het initiatief houden voor e-book-ontwikkelingen en andere uitgeverijen overnemen. Van der Pluijm zou enkel willen blijven, als ze Atlas Contact had kunnen kopen. 'Ik bied de auteurs mijn verontschuldigingen aan voor de manier waarop is gecommuniceerd en de onrust die is ontstaan door haar vertrek.' In persoonlijke gesprekken gaat hij de schrijvers zijn zienswijze uitleggen. De Bruijn zei vrijdagavond geen signalen te hebben dat schrijvers ook willen vertrekken.