Poëzie blijkt een veel uitgeleend genre te zijn in de Antwerpse gevangenisbibliotheek in de Begijnenstraat. Daarom vraagt de Antwerpse stadsdichter nu om tijdens de Boekenbeurs vanaf vrijdag 31 oktober op de stand van het Poëziecentrum (Hal 1, stand 121) gratis gedichtenboekjes te doneren.

Favoriete gedicht

Vranken wil met de gevangenen ook op zoek gaan naar hun favoriete gedicht dat tijdens Gedichtendag op de laatste donderdag van januari 2015 zou bekend worden gemaakt in de Antwerpse Permekebibliotheek.

Genot en troost

Een en ander past in literaire vormingsprojecten die in samenspraak met VRIJ/SPRAAK en Vormingplus in de Antwerpse gevangenissen worden georganiseerd. Blijkt immers dat boeken in het algemeen en gedichten in het bijzonder gevangenen genot, inzicht en troost kunnen schenken, aldus het persbericht.

Wie er tijdens de Boekenbeurs niet geraakt, kan ook na 11 november tot eind december van dit jaar nog terecht met zijn troostende lectuur in het Anwerpse Letterenhuis in de Minderbroedersstraat. Spijtig dat de Slegte in Brugge, die onlangs bij de sluiting van de winkel een hele container boeken heeft gedumpt, niet de moeite heeft genomen om even te gaan snuisteren in de afvalcontainer boeken op zoek naar inspirerende poëzie voor wie achter tralies zit.

Frank Hellemans

Poëzie blijkt een veel uitgeleend genre te zijn in de Antwerpse gevangenisbibliotheek in de Begijnenstraat. Daarom vraagt de Antwerpse stadsdichter nu om tijdens de Boekenbeurs vanaf vrijdag 31 oktober op de stand van het Poëziecentrum (Hal 1, stand 121) gratis gedichtenboekjes te doneren.Favoriete gedichtVranken wil met de gevangenen ook op zoek gaan naar hun favoriete gedicht dat tijdens Gedichtendag op de laatste donderdag van januari 2015 zou bekend worden gemaakt in de Antwerpse Permekebibliotheek.Genot en troostEen en ander past in literaire vormingsprojecten die in samenspraak met VRIJ/SPRAAK en Vormingplus in de Antwerpse gevangenissen worden georganiseerd. Blijkt immers dat boeken in het algemeen en gedichten in het bijzonder gevangenen genot, inzicht en troost kunnen schenken, aldus het persbericht. Wie er tijdens de Boekenbeurs niet geraakt, kan ook na 11 november tot eind december van dit jaar nog terecht met zijn troostende lectuur in het Anwerpse Letterenhuis in de Minderbroedersstraat. Spijtig dat de Slegte in Brugge, die onlangs bij de sluiting van de winkel een hele container boeken heeft gedumpt, niet de moeite heeft genomen om even te gaan snuisteren in de afvalcontainer boeken op zoek naar inspirerende poëzie voor wie achter tralies zit.Frank Hellemans