Samama & Lapière - Amato (Franstalig)
Uitgeverij: Futuropolis
Aantal pagina's: 64
ISBN: 9782754802284

Luikenaar Denis Lapière heeft een degelijke reputatie opgebouwd met gevoelige strips die voornamelijk in de auteurscollectie Vrije Vlucht gepubliceerd zijn.

Toch is de ster van Amato, een verhaal over een gevaarlijke liefde, de schilderstijl van Aude Samama. In een heel eigen, warm kleurenpalet en krachtige penseelstreken zet ze een jonge vrouw neer die in een afgelegen hotel in de Italiaanse bergen de intellectueel en fysiek betoverende Amato ontmoet.

Het verhaal, dat los geïnspireerd is op een novelle van Stevenson, zet Samama aan tot een duistere sfeerschepping die naar 19e-eeuwse griezelverhalen verwijst.

Gert Meesters in Focus Knack

Luikenaar Denis Lapière heeft een degelijke reputatie opgebouwd met gevoelige strips die voornamelijk in de auteurscollectie Vrije Vlucht gepubliceerd zijn. Toch is de ster van Amato, een verhaal over een gevaarlijke liefde, de schilderstijl van Aude Samama. In een heel eigen, warm kleurenpalet en krachtige penseelstreken zet ze een jonge vrouw neer die in een afgelegen hotel in de Italiaanse bergen de intellectueel en fysiek betoverende Amato ontmoet.Het verhaal, dat los geïnspireerd is op een novelle van Stevenson, zet Samama aan tot een duistere sfeerschepping die naar 19e-eeuwse griezelverhalen verwijst.Gert Meesters in Focus Knack