Op haar website, die ze speciaal voor haar alter ego heeft ingericht, heeft J.K. Rowling op vraag van haar lezers bekendgemaakt dat haar pseudoniem Robert Galbraith een versmelting is van een echt en een fictief personage. De voornaam 'Robert' is ontleend aan haar politieke held Robert Kennedy. Galbraith daarentegen is de 'familienaam' van Ella Galbraith, een fantasienaam die Rowling in haar kinderjaren voor zichzelf gebruikte.

Rowling heeft ook verklapt waarom ze 'The Cuckoo's Calling' onder een pseudoniem publiceerde: ze wilde net als in de jaren voor ze beroemd was nog eens in volle rust, zonder de stress van lezersverwachtingen en reclameherrie aan een nieuw genre werken.

Vervolg 'Koekoeksjong' komt er

Van de gelegenheid heeft Rowling gebruik gemaakt om te verklappen dat ze al een opvolger van 'The Cuckoo's Calling' geschreven heeft en dat de nieuwe roman volgend jaar zal verschijnen.

Op haar website ontkent Rowling dat de onthulling van haar pseudoniem deel uitmaakt van een commerciële strategie om 'The Cuckoo's Calling' te promoten. Ze zou 'labyrintische' maatregelen genomen hebben om haar geheim te bewaren. Ze zou ook een heel weekend geoefend hebben om de handtekening van Robert Galbraith onder de knie te krijgen om zo de vraag van lezers naar gesigneerde exemplaren te kunnen bevredigen.

Meulenhoff Boekerij heeft na de onthulling van de ware identiteit van Robert Galbraith beloofd 'Het koekoeksjong' al tegen 15 oktober in een Nederlandse vertaling op de markt te brengen.

Piet de Moor

Op haar website, die ze speciaal voor haar alter ego heeft ingericht, heeft J.K. Rowling op vraag van haar lezers bekendgemaakt dat haar pseudoniem Robert Galbraith een versmelting is van een echt en een fictief personage. De voornaam 'Robert' is ontleend aan haar politieke held Robert Kennedy. Galbraith daarentegen is de 'familienaam' van Ella Galbraith, een fantasienaam die Rowling in haar kinderjaren voor zichzelf gebruikte. Rowling heeft ook verklapt waarom ze 'The Cuckoo's Calling' onder een pseudoniem publiceerde: ze wilde net als in de jaren voor ze beroemd was nog eens in volle rust, zonder de stress van lezersverwachtingen en reclameherrie aan een nieuw genre werken. Vervolg 'Koekoeksjong' komt er Van de gelegenheid heeft Rowling gebruik gemaakt om te verklappen dat ze al een opvolger van 'The Cuckoo's Calling' geschreven heeft en dat de nieuwe roman volgend jaar zal verschijnen. Op haar website ontkent Rowling dat de onthulling van haar pseudoniem deel uitmaakt van een commerciële strategie om 'The Cuckoo's Calling' te promoten. Ze zou 'labyrintische' maatregelen genomen hebben om haar geheim te bewaren. Ze zou ook een heel weekend geoefend hebben om de handtekening van Robert Galbraith onder de knie te krijgen om zo de vraag van lezers naar gesigneerde exemplaren te kunnen bevredigen. Meulenhoff Boekerij heeft na de onthulling van de ware identiteit van Robert Galbraith beloofd 'Het koekoeksjong' al tegen 15 oktober in een Nederlandse vertaling op de markt te brengen. Piet de Moor