Nieuwe wending in de Galbraith-soap: J.K.Rowling eiste en kreeg een schadevergoeding omdat de ware aard achter het pseudoniem Galbraith werd gelekt aan de Sunday Times. Ze maakte nu bekend dat ze dat geld doorstort aan 'Soldiers' Charity', een vereniging die opkomt voor Britse oorlogsveteranen.

Ook de opbrengst van 'Het koekoeksjong' zelf, haar eerste politieroman met een oorlogsveteraan als detective in de hoofdrol, gaat naar 'Soldiers' Charity', aldus Rowling.

Rowling was not amused dat haar nom de plume Robert Galbraith werd ontmaskerd in de Sunday Times. Bleek dat een vriendin van een van de partners van een advocatenkantoor via een twitterbericht de ware identiteit van Galbraith had verklapt. Rowling eiste van het advocatenkantoor een schadevergoeding én deed er zelf nog een schepje bovenop door de opbrengst van 'Het koekoeksjong' te doneren aan de organisatie voor oorlogsveteranen.

PR-stunt?

Kwatongen beweren dat de hele heisa rond Galbraith-Rowling een uitgekiende PR-stunt zou zijn. Blijkt immers dat de verkoop van Galbraiths detectivedebuut vóór de ontmaskering lang geen succes was (zo'n 1500 exemplaren verkocht). Ondertussen na de bekendmaking van de ware identiteit van Galbraith staat 'Het koekoeksjong' in de bestsellerlijsten én maakte Rowling bekend dat Galbraith al een vervolg klaar heeft op 'Het koekoeksjong'.

Frank Hellemans

Nieuwe wending in de Galbraith-soap: J.K.Rowling eiste en kreeg een schadevergoeding omdat de ware aard achter het pseudoniem Galbraith werd gelekt aan de Sunday Times. Ze maakte nu bekend dat ze dat geld doorstort aan 'Soldiers' Charity', een vereniging die opkomt voor Britse oorlogsveteranen.Ook de opbrengst van 'Het koekoeksjong' zelf, haar eerste politieroman met een oorlogsveteraan als detective in de hoofdrol, gaat naar 'Soldiers' Charity', aldus Rowling. Rowling was not amused dat haar nom de plume Robert Galbraith werd ontmaskerd in de Sunday Times. Bleek dat een vriendin van een van de partners van een advocatenkantoor via een twitterbericht de ware identiteit van Galbraith had verklapt. Rowling eiste van het advocatenkantoor een schadevergoeding én deed er zelf nog een schepje bovenop door de opbrengst van 'Het koekoeksjong' te doneren aan de organisatie voor oorlogsveteranen.PR-stunt?Kwatongen beweren dat de hele heisa rond Galbraith-Rowling een uitgekiende PR-stunt zou zijn. Blijkt immers dat de verkoop van Galbraiths detectivedebuut vóór de ontmaskering lang geen succes was (zo'n 1500 exemplaren verkocht). Ondertussen na de bekendmaking van de ware identiteit van Galbraith staat 'Het koekoeksjong' in de bestsellerlijsten én maakte Rowling bekend dat Galbraith al een vervolg klaar heeft op 'Het koekoeksjong'.Frank Hellemans