Lou Reed overleed op 27 oktober 2013 op 71-jarige leeftijd aan een 'lever-gerelateerde aandoening'. In een e-mail laat Hermes weten dat hij van plan is een "volledige en definitieve biografie" te schrijven. "De invloed van Lou Reed is overal aanwezig, maar het volledige verhaal van zijn leven moet nog verteld worden."

Zoals al uit de titel blijkt zal New York een prominente rol spelen in het boek. "Hoe zou het anders kunnen?", zegt Hermes, "Reed hield innig van die stad, woonde er zijn hele volwassen leven, schreef veel van zijn muziek hier en was een belangrijk persoon in ons culturele leven. Ik denk dat de impact van zijn overlijden nog niet helemaal duidelijk is. Hij was een van de grootste artiesten van onze generatie."

Will Hermes schreef eerder het boek "Love Goes to Buildings on Fire: Five Years in New York That Changed Music Forever" over The Talking Heads, The Ramones en andere invloedrijke figuren in de muziekwereld in het New York van de jaren zeventig.

De biografie over Lou Reed zal naar verwachting over twee of drie jaar in de winkels liggen. (MS)

Lou Reed overleed op 27 oktober 2013 op 71-jarige leeftijd aan een 'lever-gerelateerde aandoening'. In een e-mail laat Hermes weten dat hij van plan is een "volledige en definitieve biografie" te schrijven. "De invloed van Lou Reed is overal aanwezig, maar het volledige verhaal van zijn leven moet nog verteld worden." Zoals al uit de titel blijkt zal New York een prominente rol spelen in het boek. "Hoe zou het anders kunnen?", zegt Hermes, "Reed hield innig van die stad, woonde er zijn hele volwassen leven, schreef veel van zijn muziek hier en was een belangrijk persoon in ons culturele leven. Ik denk dat de impact van zijn overlijden nog niet helemaal duidelijk is. Hij was een van de grootste artiesten van onze generatie." Will Hermes schreef eerder het boek "Love Goes to Buildings on Fire: Five Years in New York That Changed Music Forever" over The Talking Heads, The Ramones en andere invloedrijke figuren in de muziekwereld in het New York van de jaren zeventig. De biografie over Lou Reed zal naar verwachting over twee of drie jaar in de winkels liggen. (MS)