Lang heeft J.K. 'Harry Potter' Rowling niet kunnen genieten van de cover van haar pseudoniem Robert Galbraith, maar dat mag de pret niet drukken. In oktober verschijnt 'Career of evil', al de derde thriller van Galbraith-Rowling, met de gewonde Afghanistan-veteraan Cormaran Strike in de hoofdrol.

Privédetective Cormaran Strike 'strikes' again., GF
Privédetective Cormaran Strike 'strikes' again. © GF

'Koekoeksjong' (2013), het thrillerdebuut van Rowling-Galbraith, en 'Zijdeworm' (2014) krijgen dus in het najaar een vervolg. Zowel de critici als de lezers - ook bij ons - lusten er immers pap van en Rowling liet zich reeds ontvallen dat ze nog veel meer verhalen rond de eigenzinnige Strike heeft gepland dan ze ooit voor Harry Potter in petto had.

BBC-serie

In 'Career of evil' - dat pas volgend voorjaar bij de Boekerij in het Nederlands verschijnt - moet Strike op zoek naar een moordenaar die een afgehakt vrouwenbeen heeft achtergelaten.

Rowling is dus actiever dan ooit. Nog maar pas heeft ze te kennen gegeven dat ze Harry Potter op de theaterscène zal brengen, of daar is ze al met een nieuwe thriller. Ondertussen raakte ook bekend dat haar thrillers in een BBC-serie op de buis te zien zullen zijn.

Highsmith-revival?

Voor de fans van de betere thriller is er nog meer goed nieuws want uitgeverij Lebowski gaat een selectie uit de 32 thrillers van Patricia Highsmith in een nieuw jasje steken, en plant ook een heruitgave van de 10 cultboeken van het Scandinavische duo Sjöwall & Wahlöö.

Frank Hellemans

Lang heeft J.K. 'Harry Potter' Rowling niet kunnen genieten van de cover van haar pseudoniem Robert Galbraith, maar dat mag de pret niet drukken. In oktober verschijnt 'Career of evil', al de derde thriller van Galbraith-Rowling, met de gewonde Afghanistan-veteraan Cormaran Strike in de hoofdrol.'Koekoeksjong' (2013), het thrillerdebuut van Rowling-Galbraith, en 'Zijdeworm' (2014) krijgen dus in het najaar een vervolg. Zowel de critici als de lezers - ook bij ons - lusten er immers pap van en Rowling liet zich reeds ontvallen dat ze nog veel meer verhalen rond de eigenzinnige Strike heeft gepland dan ze ooit voor Harry Potter in petto had. BBC-serieIn 'Career of evil' - dat pas volgend voorjaar bij de Boekerij in het Nederlands verschijnt - moet Strike op zoek naar een moordenaar die een afgehakt vrouwenbeen heeft achtergelaten.Rowling is dus actiever dan ooit. Nog maar pas heeft ze te kennen gegeven dat ze Harry Potter op de theaterscène zal brengen, of daar is ze al met een nieuwe thriller. Ondertussen raakte ook bekend dat haar thrillers in een BBC-serie op de buis te zien zullen zijn.Highsmith-revival?Voor de fans van de betere thriller is er nog meer goed nieuws want uitgeverij Lebowski gaat een selectie uit de 32 thrillers van Patricia Highsmith in een nieuw jasje steken, en plant ook een heruitgave van de 10 cultboeken van het Scandinavische duo Sjöwall & Wahlöö.Frank Hellemans