De Gouden Schrijfmachine is een kunstwerk, vervaardigd door kunstenaar Boudewijn Bjelke. In het kunstwerk zijn onderdelen van oude schrijfmachines en bladgoud verwerkt.

Remco Campert kreeg de prijs uitgereikt tijdens de jaarlijkse Jonge Schrijversavond in de Stadsschouwburg Amsterdam, een literair evenement dat jonge schrijvers een podium biedt.

Campert krijgt de prijs omdat hij "vanwege zijn bijzondere schrijverschap en prachtige oeuvre inspirationeel is geweest voor vele generaties schrijvers, dichters en lezers".

Hij publiceert al meer dan 65 jaar verhalen en romans. Campert werd eerder onderscheiden met, onder meer, de P.C. Hooft-prijs en de Gouden Ganzenveer.

(Belga/RR)

De Gouden Schrijfmachine is een kunstwerk, vervaardigd door kunstenaar Boudewijn Bjelke. In het kunstwerk zijn onderdelen van oude schrijfmachines en bladgoud verwerkt.Remco Campert kreeg de prijs uitgereikt tijdens de jaarlijkse Jonge Schrijversavond in de Stadsschouwburg Amsterdam, een literair evenement dat jonge schrijvers een podium biedt. Campert krijgt de prijs omdat hij "vanwege zijn bijzondere schrijverschap en prachtige oeuvre inspirationeel is geweest voor vele generaties schrijvers, dichters en lezers". Hij publiceert al meer dan 65 jaar verhalen en romans. Campert werd eerder onderscheiden met, onder meer, de P.C. Hooft-prijs en de Gouden Ganzenveer.(Belga/RR)