Reinhard Kleist - Cash - I see a darkness
Uitgeverij: Silvester
Aantal pagina's: 205
ISBN: 978-90-588-5385-1

Het leven van zanger Johnny Cash is hapklare materie voor biografen - er is zelfs te veel stof.

Berlijner Reinhard Kleist bouwt zijn biografie op rond het legendarische optreden van Cash in Folsom prison. Een van de gedetineerden, die later voor Cash zou werken, doet dienst als verteller.

In grote vlakken gitzwarte inkt zet Kleist het leven van the man in black in beeld, van zijn pijlsnelle opgang over zijn rampzalige huwelijk en zijn amfetamineverslaving tot zijn late comeback dankzij producer Rick Rubin.

Het helpt als je de deuntjes van Cash spontaan kunt oproepen bij de liedjesteksten die in het boek zijn opgenomen, maar ook voor Cashleken is deze strip een sfeervolle weergave van het bewogen leven van een idool.

Gert Meesters in Focus Knack

Het leven van zanger Johnny Cash is hapklare materie voor biografen - er is zelfs te veel stof. Berlijner Reinhard Kleist bouwt zijn biografie op rond het legendarische optreden van Cash in Folsom prison. Een van de gedetineerden, die later voor Cash zou werken, doet dienst als verteller. In grote vlakken gitzwarte inkt zet Kleist het leven van the man in black in beeld, van zijn pijlsnelle opgang over zijn rampzalige huwelijk en zijn amfetamineverslaving tot zijn late comeback dankzij producer Rick Rubin.Het helpt als je de deuntjes van Cash spontaan kunt oproepen bij de liedjesteksten die in het boek zijn opgenomen, maar ook voor Cashleken is deze strip een sfeervolle weergave van het bewogen leven van een idool.Gert Meesters in Focus Knack