In Hongkong is op de tweede editie van de veiling From Paris to Hong Kong in het Liang Yi Museum een originele tekening van Hergé, de bedenker van Kuifje, geveild. De tekening voor de fresco van de trap van het Centre Culturel de Wallonie in Brussel behaalde maar liefst 967,279 euro. Dat is een record voor een originele, naoorlogse tekening van Hergé op een veiling.

Ook de 10 postkaarten van de Belgische tekenaar vonden in China allemaal een koper. De schets voor Coke en stock behaalde 223,307 euro.

De behaalde prijzen voor de tekeningen van Hergé bevestigen de populariteit van Kuifje in China, aldus de organisatoren van de veiling.

In totaal bracht de veiling 2,5 miljoen euro op. (TE)

In Hongkong is op de tweede editie van de veiling From Paris to Hong Kong in het Liang Yi Museum een originele tekening van Hergé, de bedenker van Kuifje, geveild. De tekening voor de fresco van de trap van het Centre Culturel de Wallonie in Brussel behaalde maar liefst 967,279 euro. Dat is een record voor een originele, naoorlogse tekening van Hergé op een veiling. Ook de 10 postkaarten van de Belgische tekenaar vonden in China allemaal een koper. De schets voor Coke en stock behaalde 223,307 euro. De behaalde prijzen voor de tekeningen van Hergé bevestigen de populariteit van Kuifje in China, aldus de organisatoren van de veiling. In totaal bracht de veiling 2,5 miljoen euro op. (TE)