De postzegel werd dinsdag voorgesteld in aanwezigheid van onder meer tv-ster Oprah Winfrey en First Lady Michelle Obama.

De vergissing is begrijpelijk en zal volgens US Postal Service niet leiden tot intrekking van de zegel. President Obama verwees in 2013 met het citaat naar Maya Angelou. Zijzelf gebruikte het citaat herhaaldelijk in interviews en verwees ernaar in haar autobiografie Ik weet waarom de gekooide vogel zingt.

Maar het citaat is afkomstig uit een dichtbundel van Joan Walsh Anglund, nu 89 en beter bekend als kinderauteur. De dichtbundel verscheen in 1967 onder de titel A Cup of Sun.

Anglund zelf ziet in een gesprek met The Washington Post geen bezwaar tegen het gebruik van het citaat. "Ik hoop dat de zegel het goed doet", zegt ze. Ze noemt zichzelf een fan van Angelou.

En ook de posterijen vinden het niet ongerijmd.

Hoog gezelschap bij de presentatie van de zegel, REUTERS
Hoog gezelschap bij de presentatie van de zegel © REUTERS

"De tekst werd uitgekozen om haar beeltenis op de zegel te vergezellen en om haar passie voor het geschreven en gesproken woord weer te geven", aldus een woordvoerder, die nog eens beklemtoonde dat Angelou bij herhaling de regel in interviews gebruikte, zonder evenwel te beweren dat het haar regel was.

Blijft de vraag of ze de zin inderdaad bij Anglund had gehaald, dan wel hem onafhankelijk had gevonden.

Jabari Asim, de literatuurprofessor die als eerste de verkeerde toewijzing op de postzegel aan The Washington Post meldde, is in ieder geval ontgoocheld. Angelou is "uitermate citeerbaar. Je kunt om het even welk van haar boeken opengooien en je vindt iets bruikbaars. Ik had liever gehad dat ze om haar eigen woorden herinnerd wordt".

De zin op de zegel heeft volgens sommigen niet het ritme van de poëzie van Angelou.

Maya Angelou stierf vorig jaar op 86-jarige leeftijd.

De postzegel werd dinsdag voorgesteld in aanwezigheid van onder meer tv-ster Oprah Winfrey en First Lady Michelle Obama. De vergissing is begrijpelijk en zal volgens US Postal Service niet leiden tot intrekking van de zegel. President Obama verwees in 2013 met het citaat naar Maya Angelou. Zijzelf gebruikte het citaat herhaaldelijk in interviews en verwees ernaar in haar autobiografie Ik weet waarom de gekooide vogel zingt.Maar het citaat is afkomstig uit een dichtbundel van Joan Walsh Anglund, nu 89 en beter bekend als kinderauteur. De dichtbundel verscheen in 1967 onder de titel A Cup of Sun.Anglund zelf ziet in een gesprek met The Washington Post geen bezwaar tegen het gebruik van het citaat. "Ik hoop dat de zegel het goed doet", zegt ze. Ze noemt zichzelf een fan van Angelou.En ook de posterijen vinden het niet ongerijmd."De tekst werd uitgekozen om haar beeltenis op de zegel te vergezellen en om haar passie voor het geschreven en gesproken woord weer te geven", aldus een woordvoerder, die nog eens beklemtoonde dat Angelou bij herhaling de regel in interviews gebruikte, zonder evenwel te beweren dat het haar regel was.Blijft de vraag of ze de zin inderdaad bij Anglund had gehaald, dan wel hem onafhankelijk had gevonden. Jabari Asim, de literatuurprofessor die als eerste de verkeerde toewijzing op de postzegel aan The Washington Post meldde, is in ieder geval ontgoocheld. Angelou is "uitermate citeerbaar. Je kunt om het even welk van haar boeken opengooien en je vindt iets bruikbaars. Ik had liever gehad dat ze om haar eigen woorden herinnerd wordt". De zin op de zegel heeft volgens sommigen niet het ritme van de poëzie van Angelou.Maya Angelou stierf vorig jaar op 86-jarige leeftijd.