Het is de eerste keer dat de Man Booker International Prize naar een Poolse auteur gaat. De prijs werd in Londen uitgereikt.

In 'Flights', een boek dat zich afspeelt van de zeventiende tot de eenentwintigste eeuw, overdenkt Tokarczuk reizen en menselijke anatomie. Ze wisselt verschillende verhalen af, waaronder dat van de Vlaamse anatoom Philip Verheyen, die de achillespees ontdekt nadat hij zijn eigen geamputeerde been onderzoekt. Ook vertelt Tokarczuk het verhaal van het hart van Chopin, wanneer het door zijn zus van Parijs naar Waschau wordt vervoerd.

De jury prees Tokarczuk als een 'schrijfster met een geweldige scherpzinnigheid, verbeelding en literaire panache'.

De Man Booker International Prize is de belangrijkste literatuurprijs van Groot-Brittannië. De prijs bekroont buitenlandse boeken die naar het Engels zijn vertaald. Het prijzengeld, 50.000 pond of 57.000 euro, gaat voor de helft naar de auteur en voor de helft naar de vertaler.

Vorig jaar wonnen de Israëlische schrijver David Grossman en vertaalster Jessica Cohen uit de VS voor het boek 'A horse walks into a bar'.

Het is de eerste keer dat de Man Booker International Prize naar een Poolse auteur gaat. De prijs werd in Londen uitgereikt.In 'Flights', een boek dat zich afspeelt van de zeventiende tot de eenentwintigste eeuw, overdenkt Tokarczuk reizen en menselijke anatomie. Ze wisselt verschillende verhalen af, waaronder dat van de Vlaamse anatoom Philip Verheyen, die de achillespees ontdekt nadat hij zijn eigen geamputeerde been onderzoekt. Ook vertelt Tokarczuk het verhaal van het hart van Chopin, wanneer het door zijn zus van Parijs naar Waschau wordt vervoerd. De jury prees Tokarczuk als een 'schrijfster met een geweldige scherpzinnigheid, verbeelding en literaire panache'. De Man Booker International Prize is de belangrijkste literatuurprijs van Groot-Brittannië. De prijs bekroont buitenlandse boeken die naar het Engels zijn vertaald. Het prijzengeld, 50.000 pond of 57.000 euro, gaat voor de helft naar de auteur en voor de helft naar de vertaler. Vorig jaar wonnen de Israëlische schrijver David Grossman en vertaalster Jessica Cohen uit de VS voor het boek 'A horse walks into a bar'.