Volgens Manteau verdient de thrillerauteur, die vorig jaar nog twintig jaar schrijverschap vierde, die eer omdat hij de voorbije decennia uitgegroeid is tot een sterk merk en zelfs een "instituut" binnen de Vlaamse literaire wereld.

Aspe Award

Aspe krijgt dit jaar bovendien ook een eigen "Aspe Award", een bekroning voor de winnaar van een nieuwe schrijfwedstrijd voor nog niet uitgegeven talent dat krimiverhalen schrijft.

Wie wil meedingen naar de eerste Aspe Award, moet voor 1 juni een verhaal van 1.700 woorden - "exact het aantal woorden dat Pieter elke dag schrijft" - neerpennen en insturen via de website AspeNV.be. Er zijn drie laureaten, die gekozen worden door een jury waar ook Aspe zelf in zetelt.

Elk winnend verhaal zal dit najaar worden gedrukt en verspreid in een speciale uitgave van uitgeverij Manteau. Daarnaast bestaat de eerste prijs nog uit een geldsom van 1.500 euro, terwijl de tweede laureaat de volledige backlist van Aspe krijgt en de derde een jaar gratis Omer - het bier dat Aspes inspecteur Pieter Van In steevast drinkt.

Zaterdag verschijnt de nieuwste thriller van Aspe, "De Doos", alvast onder Aspe NV. Het boek behandelt een schijnbare familievete en/of erfeniskwestie rond de dood van de zoon van een vermeende collaborateur uit de Tweede Wereldoorlog.

(Belga)

Volgens Manteau verdient de thrillerauteur, die vorig jaar nog twintig jaar schrijverschap vierde, die eer omdat hij de voorbije decennia uitgegroeid is tot een sterk merk en zelfs een "instituut" binnen de Vlaamse literaire wereld. Aspe AwardAspe krijgt dit jaar bovendien ook een eigen "Aspe Award", een bekroning voor de winnaar van een nieuwe schrijfwedstrijd voor nog niet uitgegeven talent dat krimiverhalen schrijft. Wie wil meedingen naar de eerste Aspe Award, moet voor 1 juni een verhaal van 1.700 woorden - "exact het aantal woorden dat Pieter elke dag schrijft" - neerpennen en insturen via de website AspeNV.be. Er zijn drie laureaten, die gekozen worden door een jury waar ook Aspe zelf in zetelt. Elk winnend verhaal zal dit najaar worden gedrukt en verspreid in een speciale uitgave van uitgeverij Manteau. Daarnaast bestaat de eerste prijs nog uit een geldsom van 1.500 euro, terwijl de tweede laureaat de volledige backlist van Aspe krijgt en de derde een jaar gratis Omer - het bier dat Aspes inspecteur Pieter Van In steevast drinkt. Zaterdag verschijnt de nieuwste thriller van Aspe, "De Doos", alvast onder Aspe NV. Het boek behandelt een schijnbare familievete en/of erfeniskwestie rond de dood van de zoon van een vermeende collaborateur uit de Tweede Wereldoorlog.(Belga)